Luleå kommun logo

Vuxenutbildning

Här hittar du aktuell information om kommunens arbete och rekommendationer om coronaviruset. Det övergripande målet för kommunens arbete är att skydda riskgrupper samt att upprätthålla samhällsviktig verksamhet. Här hittar du aktuell information om det som gäller för vuxenutbildningen.

Uppdaterad information 2020-03-17 klockan 16.45

Sedan den 18 mars har Vuxenutbildningens undervisning till större delen skett på distans eller som fjärrundervisning. Från den 6 juli kommer undervisningen återgå till Vuxenutbildningens lokaler i allt större utsträckning.

Folkhälsomyndighetens rekommendation om att Sveriges vuxenutbildningar ska bedriva fjärr- och distansundervisning tas bort. Planering för undervisning på plats bedrivs mer och mer, men distans- och fjärrundervisningsinslag kommer att finnas kvar.

Viktigt att tänka på när du vistas i Vuxenutbildningens lokaler

Det är fortsatt viktigt att agera så att ev. smittspridning kan undvikas. Därför ska du följa gällande rekommendationer om att tvätta händerna ofta, inte ta andra i hand eller hälsa på ett annat sätt som innebär nära kroppskontakt, hålla avstånd till andra personer och framförallt inte komma till skolan om du känner dig sjuk. Efter att du blivit frisk, ska du stanna hemma ytterligare två dagar, innan du kan komma tillbaka till skolan.

Studerande på Vuxenutbildningen

Du som redan går en kurs eller utbildning fortsätter genomföra dina lektioner enligt överenskommelse med skolan och din lärare. Du som ska börja en ny kurs eller utbildning kommer att få information om hur starten kommer att gå till och hur undervisningen är upplagd. Den allmänna informationen kommer att gå ut via brev eller SMS och också finnas tillgänglig på Vuxenutbildningens hemsida. Kursspecifik information får du av din lärare.

Användarkonto i Teams

Du som påbörjar studier vid Vuxenutbildningen behöver ett användarkonto i Teams. Det kan du beställa via vår webbplats, www.lulea.se/vuxenutbildningen, eller så får du det via din lärare. Har du studerat hos oss tidigare har du redan ett användarkonto i Teams.

Inplanerad prövning

En inplanerad prövning genomförs på det sätt du kommer överens med din tentator/lärare.

Studie- och yrkesvägledning

All kontakt med studie- och yrkesvägledare sker via telefon på utsatta telefontider, som ett digiatlt möte eller på plats. Var uppmärksam på särskilda regler som gäller om du kommer för ett möte på plats.

Studie- och yrkesvägledningens telefonnummer:
0920-45 30 00

Studie- och yrkesvägledningens telefontider under sommaren, med undantag för vecka 29, då du i stället kan kontakta administrationen på samma nummer:
Måndag: 9–11
Tisdag: 9-11
Torsdag: 9-11

Administration

Vuxenutbildningens administrations telefonnummer:
0920-45 30 00
Administrationen nås dagtid, med reservation för eventuella förändringar. Bemanningen är mycket begränsad under sommarperioden.

Studiemedel och CSN

Har du frågor om studiemedel kontaktar du CSN.
Mer information: https://www.csn.se/länk till annan webbplats

Övriga utbildningar

Nordiskt FlygteknikCentrum, NTFC, bedriver sin utbildning på distans.

Senast publicerad: 2020-07-02Senast uppdaterad: 2020-07-02