Luleå kommun logo

Vaccination

Det övergripande målet för kommunens arbete under coronapandemin är att skydda riskgrupper samt att upprätthålla samhällsviktig verksamhet. Här hittar du aktuell information om kommunens arbete med vaccination mot covid-19.

Uppdaterad information 2021-05-07 klockan 15.00

Fas 4 av vaccinationen har startat

Region Norrbotten har den 7 maj startat fas 4 av vaccineringen mot covid-19.länk till annan webbplats Först ut att boka tid är åldersgruppen 50-59 år, du som är född 1971 och tidigare. Kommunanställda erbjuds att boka tid via kommunen, övriga via 1177.se.

Om vaccinering på 1177.se

På 1177.se kan du hålla dig uppdaterad och få senaste informationen om vilka som vaccineras just nu och hur du bokar tid. länk till annan webbplats

Luleå kommun erbjuder anställda vaccinering

Luleå kommun kommer att erbjuda alla kommunanställda mellan 18 och 59 år vaccin mot covid-19länk till annan webbplats. Det är resultatet av en överenskommelse mellan Luleå kommun och Region Norrbotten. Erbjudandet gäller personer som ingår i fas 4. När själva vaccineringen kan påbörjas beror på tillången på vaccin och när Region Norrbotten påbörjar vaccineringen av fas 4.

Information till personer som nyligen vaccinerat sig med Astra Zenecas vaccin

Nu finns information framtagen till den som nyligen har vaccinerats med Astra Zenecas vaccin mot covid-19länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Bara den som känner av symtom på allvarligt medicinskt tillstånd behöver kontakta vården.

Nationell och regional information

Det är Region Norrbotten som ansvarar för vaccination mot covid-19 i länet. Arbetet sker i samverkan med kommunerna. Regionen planerar för en löpande vaccination under det första halvåret av år 2021. Att vaccinera sig kommer att vara gratis och frivilligt.
Om du har allmänna frågor som rör covid-19 kan du kontakta det nationella informationsnumret 113 13.

Information om vaccination mot covid-19 hos Region Norrbottenlänk till annan webbplats

På 1177.se kan du läsa mer om hur vaccin fungerar och om hur vaccination mot covid-19 kommer att gå till.länk till annan webbplats 

Innan du får ditt vaccin ska du fylla i en hälsodeklaration.länk till annan webbplats

Rekommendationer om vilka som prioriteras för vaccination mot covid-19

Det är Folkhälsomyndigheten som vägleder kommuner och regioner i arbetet med att vaccinera mot covid-19. Syftet är att vaccin först ska gå till dem som har störst behov av skydd mot svår sjukdom.

En prioriterad grupp är våra äldre samt personal inom vård och omsorg. Alla som fyllt 65 år ska prioriteras i vaccinationsarbetes andra fas. I den tredje ingår personer från 60 års ålder, samt yngre med vissa sjukdomar eller tillstånd. I fas fyra ingår alla övriga personer mellan 18 och 59 år.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer om prioritetsordning för vaccination mot covid-19länk till annan webbplats

Folkhälsomyndigheten om vaccinationlänk till annan webbplats

Information om vaccination på andra språk/About the covid-19 vaccination in other languageslänk till annan webbplats

Folkhälsomyndighetens statistik för vaccination mot covid-19länk till annan webbplats

Information om coronavaccin hos Läkemedelsverketlänk till annan webbplats

Varning för bedrägerier

Polismyndigheten informerar om hur man kan minska risken att utsättas för bedrägerier i samband med vaccinationlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vaccinationer inom Luleå kommun

Med start 7 januari, vaccineras i första hand de som bor på särskilda boenden för äldre eller har hemtjänst enligt socialtjänstlagen, personal som arbetar nära dessa personer, samt vuxna som lever tillsammans med någon som tillhör denna riskgrupp.

Aktuellt läge

Uppdaterad 5 maj (vecka 18)

Brukare och patienter

Vård- och omsorgboenden: Alla har erbjudits vaccin med dos 1 och 2. Endast enstaka personer återstår, till exempel nyinflyttade eller de som haft någon form av infektion.

Hemsjukvården: Alla har erbjudits dos 1 och dos 2.

LSS boenden och socialpsykiatri: Samtliga har erbjudits dos 1.

Personal

Hittills har 3 136 personalvaccinationer genomförts och drygt 1 000 medarbetare är fullt vaccinerade.

Senast publicerad: 2021-05-10Senast uppdaterad: 2021-05-10