Luleå kommun logo

Kultur- och fritidsverksamhet

Det övergripande målet för kommunens arbete under coronapandemin är att skydda riskgrupper samt att upprätthålla samhällsviktig verksamhet. Här hittar du aktuell information om det som gäller för kultur- och fritidsverksamheten.

Uppdaterad information 2021-11-25 klockan 08:30

Vaccinationsbevis evenemang

Regeringen har beslutat om vaccinationsbevis vid allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus med över 100 personer från 1 december. Här kan du läsa regeringsbeslutet Länk till annan webbplats..
Det innebär att besökare (över 18 år) till Kulturens hus evenemang måste visa vaccinationsbevis och ID-handling tillsammans med biljett vid insläpp.

Läs mer om vaccinationsbevis och vad som gäller för biljetter och evenemang på Kulturens hus webbsida. Länk till annan webbplats.

Återöppning av kultur-och fritidsverksamheter

Den 29 september tas coronarestriktionerna för kommunens kultur-och fritidsverksamheter bort. Detta efter regeringens besked om avveckling av restriktioner. Det innebär bland annat ingen maxgräns i badhusen eller på fritidsgårdarna.

– Vi följer regeringens lättnader och öppnar upp helt igen den 29 september. Sen ligger ju råden om att exempelvis stanna hemma om du är sjuk och var noga med handhygienen kvar så det hoppas vi individerna följer, säger Patrik Bylin, kultur-och fritidschef Luleå kommun.