Luleå kommun logo

Möten och evenemang

Här hittar du aktuell information om kommunens arbete och rekommendationer om coronaviruset. Det övergripande målet för kommunens arbete är att skydda riskgrupper samt att upprätthålla samhällsviktig verksamhet. Här hittar du information om vad som gäller för kommande möten och evenemang i Luleå.

Uppdaterad information 2020-11-10 klockan 16.43

I samband med beslutet om skärpta råd har länsstyrelsen fattat ett beslutlänk till annan webbplats gällande begränsningar. Från och med den 11 november 2020 gäller en gräns på max 50 personer vid samtliga allmänna sammankomster och offentliga tillställningar i Norrbottens län.

Uppdaterad information 2020-10-30 klockan 10.24

Regeringen har ändrat sitt beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Från 1 november gäller max 300 sittande åskådare istället för max 50.

Läs mer om den nya förordningen på regeringens webbplats.länk till annan webbplats

Evenemang på Kulturens hus i Luleå

Vissa konserter och evenemang på Kulturens hus kommer påverkas av begränsningen. För uppdaterad information om vilka evenemang som berörs följ Kulturens hus informationssida om corona.länk till annan webbplats

Kommunens mötesplatser

Stängda tillsvidare är kommunens mötesplatser, för äldre, funktionshindrade och anhöriga samt även restaurangen på Fyren. Från och med 1 oktober har vissa planerade aktiviteter startat inom Äldresupporten och Anhörigstöd.

Mötesplatsen för barn och föräldrar håller stängt en tid framåt med början från måndag 16 mars. Mötesplatsen är en öppen förskoleverksamhet för daglediga vårdnadshavare och deras barn i förskoleåldern. Vi återkommer med information om när den öppnar igen.

På Mötesplats Hertsö galleria kommer montern att vara obemannad till och med den 19 maj.

Rekryteringsmässa i Råneå

Rekryteringsmässan är inställd på grund av regeringens direktiv att ställa in alla större evenemang på grund av Corona viruset. Luleå business region har idag beslutat att ställa in alla evenemang, så även rekryteringsmässan i Råneå.

Luleå brandstation

Besöksförbud på Luleå brandstation. Besöksförbudet omfattar samtliga verksamheter i huset; räddningstjänsten, ambulansen och SOS Alarm. Vi gör detta för att förebygga och förhindra spridning av viruset inom våra verksamheter, som klassas som samhällsviktiga.

Senast publicerad: 2020-11-10Senast uppdaterad: 2020-12-02