Pressbild på Lenr´tica Ericson, kommunstyrelsens ordförande

Chatt om Hybrit och klimatomställningen

På fredag den 25 september mellan 12:30 och 13:30 kan du ställa frågor till kommunstyrelsens ordförande Lenita Ericson (S).

Luleå jobbar för att Hybrits demonstrationsanläggning ska etableras här. Hybrit är ett projekt där SSAB, LKAB och Vattenfall samarbetar för att producera fossilfritt stål för minskad klimatpåverkan. Stålindustrin står för tio procent av utsläppen och om etableringen blir verklighet kommer utsläppen att minska påtagligt. Luleå vill etablera smarta industrier som hjälper till att ställa om från fossilberoende till en hållbar framtid.

Kom och prata med kommunalrådet Lenita Ericson (S) om hur Luleå kommun jobbar i dag med klimatutmaningen samt vägen framåt mot en mer hållbar framtid.


Chatten öppnar för frågor kl. 11:00 samma dag som chatten startar. Denna chatt är den femte delen i en serie chattar under året.

Det finns inga frågor att visa.

Kom ihåg att vi inte kan ta emot långa uppsatser som frågor i detta formatet på grund av tidsbrist, så håll din fråga så kort du kan så är chansen större att du får ett bättre svar. Vi använder förhandsmoderering när det gäller chattar. Givetvis kan du vara anonym.

Senast publicerad: 2020-09-28Senast uppdaterad: 2020-09-28