Pressbild på Lenr´tica Ericson, kommunstyrelsens ordförande

Chatta med kommunstyrelsens ordförande

På onsdag den 31 mars mellan 13:30 och 14:30 kan du ställa dina frågor till Carina Sammeli, kommunstyrelsens ordförande.

Frågan hon ställer till er denna gången är: Vilka frågor är viktiga för Luleås framtid?

Chatten öppnar för frågor redan kl. 11:00 samma dag som chatten startar.

Denna chatt är första av en serie chattar under våren. Nästa tillfälle att chatta planeras till fredagen den 23 april.

  • Vi har de senaste åren fått läsa om stora brister i stadshuset och ett kaos bland politiker och tjänstemän där höger hand inte verkar veta vad vänster hand gör. Istället skyller man på varandra eller säger att vi ska se över våra rutiner. Vad tänker ni sossar göra åt det här förfallet?

  • I Vårt Luleå kan man läsa att stora brister i kommunens inköpshantering varje år kostar skattebetalarna mellan 40 - 60 miljoner kronor, enligt en aktuell revisionsrapport. I en normal organisation hade inköpschefen fått sparken för inkompetens. Inser du inte att det här innebär att ni tappar det lilla förtroende som ni har, eftersom ni skyddar tjänstemännen på bekostnad av nedskärningar i vård, skola omsorg. Barnen och de äldre får ta smällen.

  • Välkommen till chatten! Det har kommit in en hel del frågor redan och vi börjar redan nu att svara på dem för att hinna med.

    • Kul att ni kommer med frågor!

  • Jag vill att Luleå ska kunna växa och utvecklas men så länge som vi har F21 kommer försvaret fortsätta lägga en död hand över Luleå. Vi förlorade Hybrit p g a det. Jag önskar att Luleå kommun tar tag i frågan på högsta ort lyfter den vidare? Vi kan inte ha det så att Försvarsmakten ska sätta käppar i hjulen för utvecklingen. F21 måste flyttas från Luleå och hur tänker Kommunen?

    • Jag tycker att Sveriges försvar är viktigt, inte minst i en tid när de militära hoten ökar igen. F21 är en viktig arbetsplats i Luleå, och vi vill gärna att de växer här. Samtidigt är konsekvensen av att F21 finns här att vi lever under höjdrestriktioner. Det har vi gjort länge och får då jobba på ett annat sätt när staden växer. Vi jobbar ofta tillsammans med de företag som behöver högre höjder med att försöka lösa det, tex med kontakter med staten. Ang Hybrit så sa de både på sin pressträff och har sagt till mig att det inte var höjdfrågan som avgjorde deras placering av demoanläggningen, utan det hade med att de ville ha anläggningen nära gruvan och pelleteringen där.

Kom ihåg att vi inte kan ta emot långa uppsatser som frågor i detta formatet på grund av tidsbrist, så håll din fråga så kort du kan så är chansen större att du får ett bättre svar. Vi använder förhandsmoderering när det gäller chattar. Givetvis kan du vara anonym.

Senast publicerad: 2021-03-31Senast uppdaterad: 2021-08-26