Earth Hour 2019

Var med och släck för klimatet på lördag 30 mars kl 20.30 - 21.30

Klimatförändringar och förlust av biologisk mångfald. Det är två ödesfrågor som vi alla behöver ta itu med – annars kan vi inte fortsätta leva på vår planet! Luleå kommun deltar i Earth Hour genom att släcka ner bland annat all gatu- och parkbelysning  och också genom att vara med i Earth Hour Challenge. Var med du också och släck ner på lördag för att sätta ljuset på klimatfrågan!

Earth Hour startade för drygt tio år sedan, som en enkel symbolhandling för klimatet. Då var manifestationen liten, men med åren har den vuxit och nu engagerar den varje år hundratals miljoner människor i allt fler länder. Förra året deltog 188 länder och territorier!

Vi släcker fortfarande lamporna som en signal till politikerna att ta krafttag för klimatet – men många som deltar gör också mycket, mycket mer. Här i Luleå deltar vi bland annat genom att vara med i Earth Hour Challengelänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kommunen släcker också ner vissa centralt placerade byggnader samt all gatu- och parkbelysning (12 000 ljuspunkter)  kl 20.30-21.30 på lördag 30 mars för att sätta ljuset på klimatet!

Du kan också lyssna på en stämningsfull körkonsert i Luleå Domkyrka under Earth Hour och är du mellan 12 och 20 år kan du delta i "Sjung för klimatet", en dag full av sång som ni sedan bjuder publiken i Domkyrkan på under Earth Hour.

Läs mer om konserten och kördagen för ungdomar härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster