Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Råneå – dusch och transport med mera

Idag tog vi de nya vattenproverna i Andträsket och skickade till Uppsala för analys. Detta för att ta reda på vilka gifter algen producerar. Resultat kommer senast torsdag.

- Vi tar situationen på största allvar och jobbar febrilt med att hitta lösningar. Imorgon är vi i Råneå för att möta Råneåborna och svara på frågor. Vi har full förståelse för att situationen är frustrerande. Just nu arbetar vi med att hjälpa de som är i störst behov och vi hoppas att du som är frisk och kry hjälper till där du kan, säger Roger Danell, stadsbyggnadschef och Lenita Ericson, ordförande stadsbyggnadsnämnden. 

Duschmöjligheter och transport till och från dessa är ordnade från och med i eftermiddag och vi arbetar nu för att underlätta för de som har störst behov av hjälp.

Duschmöjligheter:

 • Luleå Energi Arena, Bastugatan 6-8, Luleå
  1 augusti kl. 15.00–21.00
  2-3 augusti kl. 08.00 -21.00 

 • Persöskolan, Flatenvägen 8, Luleå
  1 augusti kl. 18.00–21.00
  2-3 augusti kl. 08.00–21.00

 • Rörbäcks camping, Rörbäck 75
  1-3 augusti kl. 17.00–21.00. Nyckel hämtas i receptionen.

Fri trafik för Råneåbor med Länstrafikens linje 20 och linje 100 enligt ordinarie tidtabell under 1-3 augusti. Uppge "Råneå Vatten" till chauffören. Vi återkommer med mer information om behov finns även efter torsdag.

Äldreboenden:

Vi arbetar för att en tankbil ska finnas på plats och anslutas vid Forsbacka vård- och omsorgsboende imorgon bitti, den 2 augusti. Denna möjliggör då dusch för de boende från lunch på onsdagen. Därefter åker bilen till Västberga vård- och omsorgsboende.

Hemtjänsten:

Vattendunkar körs ut till hemtjänstgruppen i Råneå ikväll så att hemtjänsten kan dela ut dem till brukare.

Vanliga frågor och svar

Information in englishlänk till annan webbplats