Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Lyckad koldioxidbantning under hösten!

De har fått nya kunskaper, åkt på studiebesök och provat nya recept tillsammans och resultatet är strålande! Deltagarna i projektet "BeChange - koldioxidbantning med klimatterapi" har minskat sina CO2-utsläpp med i snitt 50 % enbart med hjälp av förbättrade matvanor.

Deltagarna i Luleå-projektet "BeChange - Koldioxidbantning med klimatterapi" har nu avslutat delen "biffen", det vill säga de har lärt sig laga mer klimatsmart mat. Deltagarna har under hösten 2016 lyssnat på föreläsningar, letat recept, haft mental träning, åkt på studiebesök, lagat mat och provsmakat tillsammans och minskat sin klimatpåverkan med i snitt 50% per person genom förbättrade matvanor och nya fantastiska recept. En av deltagarna gick ned hela 4,5 ton bara på biffen! Flera av deltagarna blev av bara farten vegetarianer eller veganer.

– Vi fick veta att bara man gör någonting så har man gjort en förändring till det bättre. Så jag började väldigt litet, bara att dra ned lite grann på köttet och prova vegetariska rätter. Men det slutade med att nu äter jag bara vegetariskt, dels därför att det är jäkligt gott och dels för att jag ser det som en utmaning, säger Andreas Wåhlström från Karlsvik, deltagare i BeChange.

Se filmen om klimatbantaren Andreas Wåhlströmlänk till annan webbplats (3 min)

Tillsammans gick de 26 deltagarna ned hela 21 ton per år samtidigt som deras hoppfullhet om att vi kommer att lyckas skapa en hållbar värld ökade och deras klimatångest minskade. Genom att arbeta mentalt har de ökat sin förmåga att topprestera och mår bättre.

Nu kastar de sig in i nästa del av projektet som är "bostaden” och därefter följer "bilen".

Följ BeChange på facebooklänk till annan webbplats

Fakta om BeChange-projektet

BeChange är en nyutvecklad metod som ändrar sättet att tänka; miljöarbetet ses som en upplyftande möjlighet att skapa något mycket bättre än vi någonsin haft, istället för att uppleva det som något begränsande.

Deltagarna får klimatsmart rådgivning med praktiska tips på vilka val i livet och i vardagen som ger mest effekt för att minska sin klimatpåverkan. Det nya och världsunika i den här metoden är att den kopplar ihop mentala verktyg med personlig klimatrådgivning och uppmuntrar till kraftfulla livsstilsförändringar för att minska sin klimatpåverkan och må bättre.

Projektet startade i september 2016 och håller på till hösten 2017. Projektet är indelat i tre etapper, "biffen" (vad vi äter), "bostaden" (hur vi bor) och "bilen" (hur vi transporterar oss) där man tittar på hur man kan minska sin klimatpåverkan inom dessa områden.

Läs mer om BeChangelänk till annan webbplats