Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Sök bygglov digitalt i ny e-tjänst

I e-tjänsten mittbygge.se så kan du kan ansöka om bygglov och även anmäla åtgärder som inte är bygglovspliktiga som till exempel att bygga ett Attefallshus. Det är enkelt och bekvämt. Du kan följa ditt ärende i e-tjänsten och även få meddelande när något händer i e-post och sms.

Varför ska jag använda mittbygge?

Mittbygge passar lika bra för dig som bygger väldigt sällan som dig som bygger väldigt ofta. Om du väljer att göra din anmälan eller ansökan via mittbygge så kommer all vår kommunikation med dig att ske via mittbygge och e-post eller sms om du väljer det.

Det du skickar till oss och det vi skickar till dig kommer fram direkt. Det innebär tidsbesparing då varken du eller vi, skickar brev som posten bär ut. Istället för att skriva ut ritningar och handlingar, kan du skicka digitala filer till oss.

Vad du behöver för att använda mittbygge

För att kunna göra en ansökan via www.mittbygge.selänk till annan webbplats så behöver du logga in med en e-legitimation som bankid, mobilt bankid, nordea eller telia. Det är en säker lösning. När du använder tjänsterna så måste du tillfälligt tillåta popup-fönster.

Företag/organisationer behöver ha e-tjänstelegitimation från Steria och programvaran Nexus personal. En beskrivning finns på mittbygges webbplatslänk till annan webbplats.

Vad som går att göra i mittbygge

Det du kan du göra för Luleås del är följande:

- Anmäla braskamin, eldstad, rökkanal m m
- Anmäla lovbefriade åtgärder t ex ”Attefallshus”
- Anmäla vid inre åtgärder i byggnad
- Ansöka om bygglov för skylt- och ljusanordning
- Ansöka om bygglov för t ex uterum
- Ansöka om bygglov vid ny- eller tillbyggnad
- Ansöka om förhandsbesked för att få veta om det är möjligt att bygga
- Ansöka om marklov, vid t ex schaktning
- Ansöka om rivningslov för hel eller del av byggnad

Hur gör jag?

Gå till www.mittbygge.selänk till annan webbplats så kan du logga in till Luleå kommuns tjänster. Välj Luleå och klicka på "Gå till vald kommun". 

Logga in till Luleå kommuns tjänster genom att välja Luleå

Logga in till Luleå kommuns tjänster genom att välja Luleå