Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Utökade öppettider på återvinningscentralerna

Från 1 januari 2017 utökar Renhållningen öppettiderna för återvinningscentralerna. Det för att ge kunderna god service och för att skapa bättre förutsättningar för en ökad återvinning.

– Det känns jättekul att kunna erbjuda Luleåborna mer kundanpassade öppettider då vi vet att det länge varit efterfrågat, säger Erik Öhrling, vd på Luleå Renhållning.

– Det är extra roligt att vi kan göra det inom ramen för dagens hushålltaxa, det innebär att det inte kommer att leda till högre kostnader för luleåborna utan bara bättre kundservice.

Skulle alla leva som vi i Luleå skulle vi behöva 3,7 jordklot. Enligt den plockanalys som gjordes tidigare i år är endast 40 procent av det som slängs i den brännbara tunnan rätt, övrigt är material som kan återvinnas om det kastas på rätt ställe. Det är en av orsakerna till att källsortering och återvinning är viktigare än någonsin.

– Det här är ännu ett steg för ett hållbart Luleå. Vårt mål är att vi Luleåbor ska bli dubbelt så bra på att källsortera. En bättre tillgänglighet för våra kunder möjliggör och ökar återvinningen på våra återvinningscentraler, säger Erik Öhrling.

För mer information kontakta:
Erik Öhrling, Vd Luleå Renhållning, tfn 0920- 25 09 01, mobil 070-319 99 36

Se öppettidernalänk till annan webbplats