Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Kommunalråd Niklas Nordström och stadsbyggnadsnämndens ordförande Lenita Ericson invigde den nya kommunala bostadsförmedlingen Bostad Luleå

Välbesökt invigning av Bostad Luleå

Det var många som passade på att registrera sig hos Bostad Luleå under invigningsdagen den första oktober. Det var vackert väder och god stämning bland de hundratal som tappert väntade på sin tur.

Nu är den kommunala bostadsförmedlingen Bostad Luleålänk till annan webbplats officiellt invigd. Det var många som kom för att registrera sig och få hjälp att föra över sin kötid från Lulebo. Medan man väntade kunde man passa på att dricka kaffe och äta en bulla.

Kommunalråd Niklas Nordström och stadsbyggnadsnämndens ordförande Lenita Ericsson invigningstalade och fick ta emot symboliska lägenhetsnycklar.

‑Det känns viktigt att försöka underlätta för de bostadssökande i Luleå speciellt som Luleå växer och det är ett stort tryck på bostadsmarknaden, säger kommunalråd Niklas Nordström.

I dagsläget är det endast Lulebos lägenheter som förmedlas men samtal förs med andra bostadsföretag. Både Rikshem och Nordhalla väntas ansluta sig inom kort.

‑Nu är det viktigt att andra privata fastighetsägare hänger på och underlättar för de bostadssökande, säger stadsbyggandsnämndens ordförande Lenita Ericson.

Det är gott om tid att registrera sig och flytta kötid

Från och med invigningsdagen den 1 oktober är det möjligt att registrera sig hos Bostad Luleålänk till annan webbplats. Om du vill söka bostad nu måste du registrera dig och betala in årsavgiften på 250kr för att kunna anmäla ditt intresse för en lägenhet.

Söker du inte bostad just nu kan du ta det lugnt. Du har till den sista juni 2017 på dig att registrera dig, betala och flytta över din kötid. Väljer du att inte registrera inom den tiden så kommer du att mista dina köpoäng.

Registrera dig hos Bostad Luleå kan du förstås alltid göra.

Känner du att du vill ha hjälp med registreringen kan du komma och träffa oss under november och december på följande platser:

Stadsdelsturné Bostad Luleå 2016‌

Dag

Plats

Tid

10 november

Hertsö Galleria

15:00-18:00

15 november

LTU

13:00-15:00

17 november

Björkskatan Galleria

15:00-18:00

22 november

Råneå Medborgarkontor

13:00-18:00

24 november

Gammelstad, ICA

15:00-18:00

1 december

Smedjan, Luleå centrum

11:00-15:00