Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Thomas Öberg får stipendiet för hållbar utveckling

Thomas Öberg

Skribenten, föreläsaren, fotografen, naturguiden och radiorösten Thomas Öberg får 2016 års stipendium för hållbar utveckling i Luleå kommun

Idag delades stipendiet för hållbar utveckling ut i stadshuset vid kommunfullmäktiges sammanträde.

Motiveringen lyder:

"Thomas är en folkbildare och inspiratör av stora mått. Få kan som han levandegöra och skapa intresse för naturen, dess underfundigheter och samband. Han gör det både i tal, skrift och med fotografier. 

Thomas håller föredrag, författar allt från hela böcker till enkla broschyrer, tar fram informationsskyltar och är inte minst en utomordentlig guide i fält. Allt görs med samma entusiasm och lätthet som gör att intresset väcks hos den mest slumrande läsare/åhörare/deltagare.

Thomas har sin bas i Brändön där han genom sitt företag Natur i Norr på heltid ägnar sig åt att sprida kunskaper om naturen. Hans tjänster efterfrågas av många, inte minst Luleå kommun som nyttjat honom i ett flertal projekt, t ex boken "Den stora naturguiden till pärlor i Luleå kommun", information längs naturstigarna på Hertsölandet och guldkanten kring Gammelstadsviken.

Thomas är också vår röst i etern med regelbundna rikssändningar där han berättar om naturen, ofta med ett nordligt perspektiv, där Luleå och Norrbotten ges målande och värmande beskrivningar oavsett årstid."

Läs och lyssna mer om/på Thomas och det han gör:

Natur i Norrlänk till annan webbplats
Naturmorgonlänk till annan webbplats 
Projekt Guldkant kring Gammelstadsviken
Den stora naturguiden till pärlorna i Luleå kommun