Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Bostad Luleå - bostadsförmedling mellan dig som söker bostad och hyresvärdar i Luleå

För att underlätta och samla utbudet av lediga bostäder startar Luleå kommun Bostad Luleå. En förmedling mellan dig som söker bostad och de hyresvärdar som har bostäder att hyra ut.

Luleå kommun ska enligt ett politiskt beslut organisera och förvalta en ny kommunal bostadsförmedling från och med hösten 2016. Syftet är att underlätta för dig som söker bostad genom att samla Luleås hyresvärdar på ett ställe. Först ut är Lulebo men vi arbetar för att fler av Luleås hyresvärdar vill vara med. Kostnaden för att stå i bostadskön är 250 kr per år.

Det är en förmedlingstjänst som kommunen nu startar. Hos Bostad Luleå anmäler du ditt intresse för en ledig lägenhet och du prövas därefter mot hyresvärdarnas kriterier. Blir du erbjuden en lägenhet är det med hyresvärden du tecknar hyresavtal, precis som tidigare.

 

När kan jag ställa mig i den nya kön?

Just nu pågår arbetet för fullt med att organisera den nya förmedlingen. Mer information och instruktioner om hur du gör för att registrera dig kommer att meddelas i god tid till hösten. Du ska inte behöva oroa dig för att mista din kötid om du till exempel står i Lulebos bostadskö.

 

Läs mer om den nya bostadsförmedlingen