Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Manifestation, teater och filmvisning för klimatet 10-11 november

Den 11 november springer löparna i klimatmanifestationen "Run for your life" genom Luleå. De ska springa från den arktiska regionen till Paris på den stora klimatkonferensen COP21. Kvällen innan löparna kommer till Luleå arrangeras ljuständning, klimatteater och visning av filmen "This changes everything" i Luleå. Fri entré!

"Run for your life" är ett stafettlopp genom norra Europa för att uppmana till klimaträttvisa och en hållbar framtid. Ensam kan du inte springa till Paris, däremot kan vi göra det tillsammans. Loppet utgår från den arktiska regionen och slutar i Paris på klimatkonferensen COP21. Naturskyddsföreningen tillsammans med flera andra aktörer samverkar med Riksteatern i projektet Run For Your Life – världens största performance för klimaträttvisa – för att uppmana till klimatansvar. Från Arktis, i Kiruna till Paris ska 1 000 personer sätta ned foten efter åratal av misslyckade förhandlingar.

Loppet omfattar mer än 4 000 kilometer och varar i över 20 dagar, pågår dygnet runt och involverar tusentals människor. Allt filmas och sänds live på runforyourlife.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Varje deltagare kommer att berätta sin egen historia och sina personliga skäl till varför de har valt att springa. En rad lokala arrangemang kommer att organiseras längs hela vägen. Run for your life är initierat av Riksteatern.

Run For Your Life i Luleå

Stafetten kommer till Luleå onsdag 11 november och skapar ett unikt tillfälle för alla att visa att klimatfrågan är central och att prioriteringar för omställningen till ett långsiktigt hållbart samhälle behöver göras nu. Det skapar också en möjlighet att vara med även om man inte kan åka till Paris.

I Luleå pågår eventet  i två dagar. Den första dagen, tisdag 10 november sker en ljusmanifestation i Gula Paviljongen följt av en visning av en klimatteater och filmen "This changes everything". Den andra dagen, 11 november kommer stafettlöparna att springa igenom hela Luleå kommun. Då kan man komma ut och heja på löparna.

 

Program tisdag 10 november:

Ljusmanifestation  Gula Paviljongen kl 16.00-18.00

Kom och tänd ett ljus för att manifestera din oro för klimatfrågan. Det serveras varm dryck och finns ljus på plats. Fri entre.

Filmvisning & klimatteater Stadshuset, Sessionssalen kl 18.30-21.00

Klimatteater, en konstnärlig illustration av toppmötet COP21. Följt av filmvisning av filmen "This changes everythinglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster" baserad på Naomi Kleins bok med samma namn. Fri entre.

 

Program onsdag 11 november

Klimatstafetten passerar genom hela kommunen enligt följande:

Kl 07.29 Södra Sunderbyn
Kl 08.14 Gammelstad
Kl 08.47 Busshållplats
Kl 09.23 LTU
Kl 10.00 Coop Arena
Kl 10.12 Storgatan
Kl 10.33 Älvbrovägen
Kl 10.54 Kallaxvägen
Kl 11.26 Måttsund
Kl 12.01 Älvsbyvägen
Kl 12.34 Klubbvägen
Kl 13.25 Långträskavägen

Mellan kl 10 och 14 kommer det vara aktiviteter utanför Smedjan på Storgatan, på plats finns olika politiska partier, Naturskyddsföreningen, Nordansmak, Luleå Kommun mfl.

Varmt välkommen säger Naturskyddsföreningen i samverkan med arbetsgruppen för Run for your life - Luleå

Läs mer på: runforyourlife.nulänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller Facebook "Run for your life"