Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Hållbarhetsvecka i Norrbotten, v 38

14-20 september (v38) är det dags igen. SEE Norrbottens hållbarhetsvecka handlar om att belysa hur vi kan tänka hållbart så mycket som möjligt och så enkelt som möjligt. För att nå framgång i arbetet mot ett hållbart samhälle krävs engagemang på alla nivåer. Hur kan du/ni på ert företag eller förening mm bidra till att inspirera Luleås och Norrbottens medborgare att leva mer hållbart?

14 – 20 september (vecka 38) i höst arrangeras Hållbarhetsveckan (SEE) av Nolia tillsammans med kommunerna i Norr- och Västerbotten, Landstinget och Länsstyrelsen mfl.

Nu är det dags att börja fundera på vad ditt företag eller förening eller annan organisation har att lyfta upp under denna vecka inom någon av hållbarhetens tre delar; social, ekonomisk och ekologisk hållbarhet och utveckling!

Varför en Hållbarhetsvecka?

Syftet med Hållbarhetsveckan/SEE är att uppmärksamma olika initiativ inom hållbarhet, för att alla i länet ska få mer kunskap och inspiration att börja leva och agera hållbart. Det är meningen att besökarna ska känna, prata, smaka, utmana, utveckla och nätverka hållbart under en hel vecka, eller bara en kort stund.

Läs mer om Hållbarhetsveckan/SEElänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vem kan vara med?

Alla kan delta på sitt sätt, i större eller mindre skala och på vilken plats man vill. Hållbarhetsveckan finns där vi finns!

Temat i år är ENERGI i olika former och olika tolkningar.

Det är en möjlighet att visa upp, marknadsföra och informera om allt positivt och spännande du/ni gör för att Luleå ska vara en hållbar stad. Det kan vara öppna aktiviteter för alla eller riktade till en viss målgrupp, t.ex. kollegor inom samma typ av verksamhet eller till nya målgrupper.

Varför ska din verksamhet vara med?

För att:

  • nå nya målgrupper/kunder och samarbetspartners
  • delta i befintliga eller skapa nya nätverk
  • skapa en positiv bild av din verksamhet
  • vara en förebild och öka kunskapen om hållbarhet
  • bjuda in till dialog med Luleåborna

Vad kan vi göra?

Exempel på aktiviteter: föreläsningar, studiebesök, öppet hus, uppvisning, prova-på-aktiviteter, tävling, försäljning, exkursion, loppis, utställningar, salutorg, projekt. 

ANMÄLAN gör du direkt på seenorrbotten.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Det är kostnadsfritt att delta och arrangemanget marknadsförs bland annat i en 20-sidig bilaga som följer med NSD, NK, PT och Haparandabladet samt via Nolias hemsida mm.