Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Tack för att ni släckte - nu fortsätter vi att jobba för klimatet!

Det släcktes på många ställen runt om i Luleå under Earth Hour i lördags den 29 mars, både hemma och på offentliga platser. Luleåborna visade på så sätt sitt stöd och engagemang för världens klimatarbete och en önskan om att det ska vara lättare att leva klimatsmart i vardagen! Tog ni en bild under Earth Hour? Skicka in den till oss och få en biobiljett!

Syftet med manifestationen Earth Hour är att uppmärksamma klimatfrågan och inspirera till mer klimatvänliga vanor, inte energibesparingen det ger under denna korta timme, det blir mer som en bonus. En undersökning som Världsnaturfonden har gjort visar att 90 % av svenskarna uppger sig vara oroade över den pågående klimatförändringen och över 80 % anser att politiker och beslutsfattare måste göra mer för att begränsa klimatförändringarna.

Att släcka lampan för att spara energi häruppe hos oss i norra Sverige kan tyckas vara onödigt eftersom vi får största mängden el från vattenkraft som inte påverkar klimatet negativt. Men Earth Hour-manifestationen ska fungera som en påminnelse om vad vi var och en kan göra för att minska vår klimatpåverkan. Till exempel ta bussen eller cykeln istället för bilen till jobbet, undvika stand-by-läge på elektronik, äta mindre kött eller köpa grön el till hemmet. Temat för årets version av Earth Hour var de fyra klimatvärstingarna bilen, biffen, bostaden och börsen. På de områdena kan vi alla göra mycket för att minska vår egen påverkan på klimatet i vår vardag.

Läs mer om vad som händer med klimatet på WWF:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs om bilen, biffen, bostaden och börsen på WWF:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kaknästornet i Stockholm före...

Kaknästornet i Stockholm före...

och efter släckning

och efter släckningSkicka in dina foton och få biobiljett!

Fotograferade du några före och efter-bilder under Earth Hour i Luleå? Någon byggnad som släcktes eller kanske ert eget hus eller myskväll? Skicka in dem till oss så publicerar vi dem här på lulea.se och så är du med i en utlottning av biobiljetter! Skicka till adressen energiradgivningen@lulea.se och glöm inte skriva namn och adress så vi vet var vi ska skicka biobiljetten!