Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Affisch för Earth Hour

Var med och släck på Earth Hour 29 mars!

Earth Hour är världens största miljömanifestation
då miljontals människor över hela världen visar sitt engagemang för miljön genom att släcka ljuset under en timmes tid. Visst vill vi i Luleå också vara med och släcka den 29 mars kl 20.30 - 21.30!

Lördagen den 29 mars klockan 20.30 släcker världen för att visa sitt engagemang för klimatet. I offentliga verksamheter och på företag, gator och torg deltar människor i aktiviteter för en hållbar framtid under Earth Hour-veckan. Förra året deltog 80 % av Sveriges kommuner och över 1 200 svenska företag, organisationer och trossamfund.

Luleå kommun har anmält sig! Visst vill ni också vara med och visa ert engagemang för klimatet! Anmäl ert deltagande och var med och driv på politiker och beslutsfattare att ta viktiga beslut i klimatfrågan!

Vad tänker ni göra i ert företag, förening, personalgrupp, skola eller familj för att hjälpa till att uppmärksamma hur viktigt det är att vi minskar vår klimatpåverkan? Anmäl dig nedan och berätta vad ni tänker göra under Earth Hour! OBS! Kommunala verksamheter (förutom skolor) anmäler sig via intranätet.

Anmäl ditt företag eller förening här
Anmäl din skola här
Anmäl dig själv här

Anmäler du dig som privatperson kan du få hjälp med att komma ihåg att släcka genom att skriva in ditt mobilnummer och få ett påminnelse-sms en halvtimme före den 29 mars!

Bilen, Biffen, Bostaden, Börsen

I år handlar Earth Hour i Sverige också om fyra klimatvärstingar: bilen, biffen, bostaden och börsen.

WWF:s webbplatslänk till annan webbplats kan du läsa om hur dessa fyra områden påverkar vår planet, få tips på vad du själv kan göra åt det och viktigast av allt: uppmana Sveriges politiker att göra det lätt och lönsamt att leva klimatsmart!

Sätt upp affischer!

Här hittar du pdf:er att ladda hem och skriva ut och sätta upp på din arbetsplats, på skolan, föreningslokalen eller på stan! Vill du få många affischer - hör av dig till Lena Hedberg, se kontaktuppgifter nedan!

Earth Hour 2014öppnas i nytt fönster - A3/A4-affisch
Bilen, biffen, bostaden och börsenöppnas i nytt fönster - A3/A4 faktablad

Mer information

Samordnare av Luleå kommuns engagemang i Earth Hour 2014 är energi- och klimatrådgivare Lena Hedberg, tel 0920-45 40 47.  

Har ni idéer, frågor eller funderingar – hör av er!