Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Cristina vann fototävlingen

När juryn avgjorde vinnaren i stadsbyggnadskontorets fototävling var det Cristina Paulin Casplins bild av isbrytarna i morgondis som tog hem förstapriset. En utställning med samtliga bidrag visas just nu i Stadshuset.

Stadsbyggnadskontorets fototävling pågick mellan 14 juni och 14 september 2013. Allmänheten bjöds in att visa sin sannaste Luleåbild och motiv efterlystes som skildrade alla delar av Luleå, staden, byn och boendet, stämningar och invånare. Under hösten och vintern har juryn valt ut de vinnande bidragen. 

Vinnarbilden. Foto: Cristina Paulin Casplin

- Isbrytarna är mig särskilt kära eftersom de en gång i tiden tillhörde Marinen och jag har varit en aktiv marinlotta i 25 år och lussat på isbrytare här i Luleå på 60-talet. Jag vet inte hur många foton jag tagit på dem, men den där bilden är mig särskilt kär, säger Cristina Paulin Casplin.

Cristina tar emot sitt pris, en iPad, av juryns representant Eva Mattsson Gradin.

Eva Vidgren från fotojuryn läser upp den vinnande bildens motivering:

- I den vinnande bilden har fotografen fångat en vy som bara Luleå har i en dynamisk siluett där isen möter solen. Isbrytarna möjliggör kommunikation året om och kan stå som symboler för stadens liv och expansion.

Alla tävlingsbidrag finns att beskåda i en utställning i Stadshuset fram till 7 februari.

Andra pris: Emma From

Tredje pris: Maria Groth

Hederspris: Anita Westman

Hederspris: Lea Rebecka Krispinsson