Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Pilotprojekt som ger eko! Luleå kommun deltar i Ekoligan.

Bild på mat och restaurang

Foto: Joakim Höggren, Luleå kommun

Hör upp matintresserade aktörer i Luleå kommun och i regionen. Ekoligan är ett pilotprojekt som syftar till att öka andelen ekologiska och närproducerade livsmedel, ett projekt där landsbygd och stad samverkar för ett attraktivt och hållbart Luleå.

Ekologisk mat har varit en stark trend under många år och intresset för ekologisk mat är fortsatt stort såväl i Sverige som internationellt. I krogvärlden gror intresset för ekologiskt och närproducerat.

Femton kommuner i landet deltar i pilotprojektet som syftar att öka andelen ekologiska och närproducerade livsmedel, även i den privata restaurangbranschen. Jordbruksverket bidrar med resurser som ger dessa kommuner möjlighet att bilda ett nationellt nätverk, där man kan lära av och få tips av varandra. Målet är att närproducenterna av livsmedel kan öka sin produktion samtidigt som de lokala matställena ökar sin attraktionskraft.

Projektägaren Miljöresurs Linnélänk till annan webbplats kommer till Luleå på utbildningsuppdrag för Landstingets kockar den 28 februari. I samband med denna utbildning rivstartar vi projektet Ekoligan 2013.

Mer information

Jan Unga, Landsbygdsutvecklare
0920-45 40 37
jan.unga@lulea.se

Gösta Skoglund, Projektledare Ekoligan
070-517 54 53
gosta@miljoresurslinne.se