Energi- och klimatrådgivning

Tycker du att din energiräkning är för stor? Ska du bygga ett nytt hus och funderar på att bygga energisnålt? Vill ditt företag få hjälp med att se över er energianvändning? Vill din förening spara pengar och energi? Är du intresserad av att producera egen el med hjälp av solen? Dessa och många fler frågor kan du få svar på på dessa sidor eller genom att kontakta Luleås energi- och klimatrådgivare!

 

Solklart med celler - satsa på solenergi i vår!

Luleå kommuns energi- och klimatrådgivning tillsammans med Luleå Energi AB  bjuder under våren 2019 in till ett flertal kostnadsfria aktiviteter på temat solceller i norra Sverige. Seminarier erbjuds till både ägare av stora fastigheter och vanliga villaägare. Klicka på länkarna nedan för mer information.


Kvällsseminarium om solceller för villa-/radhusägare 14 maj

FULLBOKAT

Villa- och radhusägare och andra intresserade är välkomna till ett kvällsseminarium på temat solceller i norra Sverige med bland annat solcellsgurun Lars Andrén som informerar om det mesta du behöver veta inför en solcellsinstallation. Du får också höra Sune Mukka från Persön berätta om sin anläggning han installerade 2018.
Läs mer om kvällsseminariet här


Frukostseminarium om solceller för större fastigheter 17 maj

FULLBOKAT

Byggaktörer, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar, konsulter, arkitekter med flera bjuds in till ett spännande frukostseminarium på temat solceller på större fastigheter den 17 maj. Forskaren Anna Malou Petersson från RISE-projektet SunCold ger förslag på riktlinjer och praxis för solcellsinstallationer på större fastigheter i nordligt klimat och arkitekten Hillevi Olsson inspirerar med tankar kring arkitektur och solceller, byggnadsintegrering mm. Karl Pettersson från Riksbyggen berättar om deras solcellsinstallation på Krongårdsringen i Luleå.
Läs mer om frukostseminariet här


Solcellssafari 2 juni

FULLBOKAT

Åk med solcellsbussen och besök några av solcellsanläggningarna som finns i Luleå med omnejd, liten villa i Gammelstad, lantbruksfastighet i Persön och en villa i Bensbyn där de gjort installationen själva.
Läs mer om solcellssafarit här


Individuell rådgivning - boka ett besök hos din energirådgivare

Boka en individuell rådgivning med Luleå kommuns energirådgivare för att få hjälp med att undersöka just dina förutsättningar för en installation av solceller. Vi går tillsammans igenom riktning, takvinkel, eventuell skuggning, dimensionering, ekonomisk kalkyl, offertunderlag mm. Fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig och bokar tid för individuell rådgivning.

Jag vill bli kontaktad för att boka individuell rådgivning inför eventuell solcellsinstallation:
Den kommunala energi- och klimatrådgivaren är en konsumentvägledare inom energiområdet. Du får lokalt anpassad och opartisk rådgivning i energifrågor. Tjänsten är kostnadsfri och till för privatpersoner, företag och organisationer, helt enkelt alla som vill minska sin energianvändning, både för plånbokens skull och för klimatets!

Varför finns energi- och klimatrådgivningen?

Energi- och klimatrådgivningen syftar till att främja en effektiv och miljöanpassad användning av energi och minska energianvändningen och dess klimatpåverkan samt bidra till att vi ska uppnå de energi- och klimatpolitiska mål som riksdagen har satt upp.

Förutsättningarna på energiområdet förändras hela tiden. Statliga energibidrag införs och tas bort, marknader avregleras, miljölagstiftning och regler ändras. Informationsflödet är stort och svåröverblickbart och därför har varje kommun en energi- och klimatrådgivare som har som uppgift att bistå medborgare, företag och organisationer med rådgivning inom energiområdet. Verksamheten finansieras genom ett årligt bidrag från statliga Energimyndighetenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Rådgivningen omfattar inte kommunens egna verksamheter som istället sköts av kommunens ansvarige för intern energieffektivisering och den omfattar inte heller att göra energideklarationer, energikartläggningar eller besiktningar som ska utföras av ackrediterade företag och energiexperter.