Invigning av biogasen i Luleå

Lördag 29 augusti invigdes biogasen i Luleå med ett stort familjearrangemang. Vädergudarna höll sin hand över stan och gjorde dagen till en underbar dag för gemenskap, nytta och nöje.


Det blev stor premiär av Pangorkestern med Tillsammanskören och Lule Barbershop Singer flankerade invigningstalarna Lenita Ericson, Yvonne Stålnacke och miljöpartiets gruppledare Jan Nyberg.
Besökarna hade möjlighet att vara med på Öppet Hus på LLT samt följa teknikexperiment med Teknikens Hus. De faschinerades av IFK Luleås bollkonstnär Hannes Tuoruvaara och fick träffa de nya basketspelarna i Luleå BC.
Vi bjöd på fika och LSK sålde lunchhamburgare till hungriga gäster.

Våra sakkunniga tekniker från Luleå Kommun fanns på plats för att språka teknik och biogas och vi demontrerade biogastankning av kommunens tjänste bilar och LLT:s långsamtankning av biogasbussarna.

Och sist, men inte minst presenterade vi en av Sveriges största artister - LOREEN som gjorde ett snabbt stopp i Luleå mellan en livesändning på TV 4 i Stockholm under morgonen och en spelning på Eldfesten på Tärendöholmen under kvällen!
Kontakt