Nyheter

Luleå tar sikte på självförsörjning i ny biogassatsning

Uddebo avloppsreningsverk - Nordligaste enheten i Europa, som använder sig av membranteknik när biogasen ska omvandlas till fordonsgas uppmärksammas nu nationellt och internationellt.

I det senaste Branschaktuelltlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster lyfts temat på energifrågor och cirkulär ekonomi. Luleå kommuns satsning på en ny rötkammare ute på Uddebo uppmärksammas i en artikel, både för den teknik som används och för ambitionen att närma sig en ökad självförsörjning och en cirkulär ekonomi.

Orden Cirkulär ekonomi och Självförsörjning är två viktiga värdeord i Luleå kommuns nya satsning på reningsverket i Uddebo.

En ny rötkammare byggs just nu för att komplettera den nuvarande från 1995, detta för att säkerställa både självförsörjningsgraden samt behoven för kommunens invånare.

Läs hela intervjun i "Energi & Industri" nr 3 2018, eller sök fler nyheter om
Biogas här.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

– Det är roligt att våra ambitioner uppmärksammas på riksnivå. Vi tänker nytt, vi tänker avfall säger projektledaren för kommunens biogassatsning Lars Sandström.

– Det är roligt att våra ambitioner uppmärksammas på riksnivå. Vi tänker nytt, vi tänker avfall, säger projektledaren för kommunens biogassatsning Lars Sandström.

 Internationellt uppmärksamhet

Biogasverksamheten i Luleå har även nått internationell publik. Tillsammans med presidenten för World Biogas Association, David Newman, har Luleå kommun och Lars Sandström representerats i en artikel publicerad i Bio Energy International.

Läs artikeln här.länk till annan webbplats