Återvinningsmarknaden på Kronan

Nytt 2018 - förändrade öppettider tom mars 2018!

Under januari-mars kommer Återvinningsmarknadens butiker hålla öppet tisdag-fredag kl. 10-16. Det går bra att överlämna möbler och annat för återanvändning och återbruk i vår mottagning på Kronan samt på samtliga återvinningscentraler.
Välkomna!

Möjligheternas arbetsplats

Alla som lämnar in möbler och annat till Luleå Återvinningsmarknad bidrar på så många sätt till ett hållbart Luleå vilket nog inte så många känner till.

Hållbart arbete med människan och för miljön

Att värna om miljön och återbruket ligger i tiden, och kraven på att hushålla med jordens resurser och utveckla en cirkulär ekonomi ökar. Att styra mot de två översta trappstegen i EU:s avfallshierarki; avfallsförebyggande arbete och återanvändning blir allt viktigare. På Luleå Återvinningsmarknad innebär begreppet hållbarhet att arbetet med människan och miljön går hand i hand. Återbruket är vårt verktyg, våra medarbetare är nyckelpersoner och vi erbjuder "Möjligheternas arbetsplats - där människor och saker får nya möjligheter".

På Återvinningsmarknaden arbetar vi för att öka återbruket i Luleå och därmed minska miljöpåverkan. Vi tar emot möbler och annat för återbruk, vi förbereder för återanvändning, reparerar och restaurerar i våra verkstäder och säljer sedan allt i våra butiker.

Vi har 60-70 medarbetare i verksamheten i åldrarna 16-65 år och vi erbjuder både praktikplatser och tidsbegränsade subventionerade anställningar. Hos oss får man prova på nya arbetsuppgifter och utmana sina komfortzoner och lära sig nytt i återbruksarbetet och av varandra. Mer om det hittar du under Praktik och jobb på Återvinningsmarknaden.

Överlämna möbler och annat till oss eller boka hämtning

Kommer du till oss på Kronan med dina saker så har vi en byggnad för godsinlämning på vår gård före uppfarten till Återvinningscentralens ramp. Den är i regel bemannad mån-fre 7.30-16. Här kan du även lämna in sportartiklar till Fritidsbanken.
Vill du lämna in dina saker på någon av de övriga Återvinningscentralerna i kommunen så går det också bra. Det finns containers utplacerade på varje ÅVC och de är tillgängliga under respektive ÅVC:s öppettider.

Önskar du boka hämtning så kan du ringa 0920-45 58 01, vardagar 10-14. 
Vi hämtar allt möjligt som vi bedömer går att sälja för återbruk.
(Gäller det hämtning av grovsopor ber vi dig kontakta Luleå Renhållning AB.)

Vi har tre butiker

Vår målsättning är att förlänga livet på så mycket saker som möjligt. På det sättet ökar vi återbruket och sparar på vår miljö. Vi har tre butiker på området. 
I Butik D1 - Hem & Hushåll hittar du bl a möbler, husgeråd, glas, porslin och böcker.
I Butik D3 - Bygg & Fritid hittar du bl a grytor, lampor och andra elartiklar, datorer, film och musik, sport och fritid samt leksaker.
I Butik D5 - Utetorget hittar du bl a all sköns textilier, mattor, väskor, tavlor, kontorsmöbler, cyklar, fönster samt en del andra byggartiklar.
Besök gärna alla tre butikerna eftersom sortimentet varierar ständigt.

Våra lokaler begränsar oss och därför är vi aningen restriktiva på att erbjuda möjligheten till att reservera möbler och annat. Ta därför gärna med dig både släp och bärhjälp så att du får med dig alla dina fynd hem.

Var och hur hittar du oss?

Återvinningsmarknaden har i dagsläget sin verksamhet på området Kronan i Luleå tillsammans med Luleå Renhållnings Återvinningscentral (ÅVC). Det är skyltat från Lulsundskanalen. Följ orange skyltning "Återvinning".

Väljer du att ta dig till oss med buss så åker du busslinje nr 2 och kliver av vid hållplats Kronanvägen och väljer gångvägen till oss. Det går även att ta busslinje nr 6 eller 8 och då kliver du av vid hållplats Dragongatan och väljer gångvägen på vår baksida. 

 

Återvinningsmarknadens butiker

Öppettider 2018
Måndagar stängt
Tis-fre kl. 10-16 (under januari-mars)
Sommartid är butiken stängd på lördagar.

Information om avvikande öppettider vid t ex helgdagar och annan information om marknader o dyl annonseras under Senaste nytt på Luleå kommuns startsida.

Kontakt
Återvinningsmarknaden 0920-45 30 00
Transportbokning 0920-45 58 01, vardagar kl. 10-14

Gilla oss på Facebook; @atervinningsmarknadenlulea

Välkommen!