Återvinningsmarknaden på Kronan

Vårt huvudsakliga uppdrag - ett lyckat uppdrag

På Återvinningsmarknaden fokuserar vi på hållbarhet och vi kallar oss Möjligheternas arbetsplats - där människor och saker får nya möjligheter. Eftersom vi tillhör Luleå kommuns Arbetsmarknadsavdelning så är det hållbart arbetsliv och kompetensförsörjning som är vårt huvudfokus. Många går vidare från oss till anställningar på andra förvaltningar och företag, och andra går vidare till studier, vilket gör att antalet medarbetare varierar från tid till annan. Med det huvuduppdraget och den organisationen följer att butikerna har relativt begränsade öppettider.

Mer om det hittar du under Praktik och jobb på Återvinningsmarknaden.

Återbruk - hållbart arbete

Att värna om miljön och återbruket ligger i tiden, och kraven på att hushålla med jordens resurser och utveckla en cirkulär ekonomi ökar. Att styra mot de två översta trappstegen i EU:s avfallshierarki; avfallsförebyggande arbete och återanvändning blir allt viktigare. På Återvinningsmarknaden arbetar vi för att öka återbruket i Luleå och därmed minska miljöpåverkan.

Vi tar emot möbler och annat för återbruk, vi förbereder för återanvändning, reparerar och restaurerar i våra verkstäder och säljer sedan allt i våra butiker.

Överlämna möbler och annat för återbruk

Kommer du till oss på Kronan med dina saker så har vi en byggnad för inkommande på vår gård före uppfarten till Återvinningscentralens ramp. Den är i regel bemannad mån-fre 7.30-16. Här kan du även lämna in sportartiklar till Fritidsbanken.
Vill du lämna in dina saker på någon av de övriga Återvinningscentralerna i kommunen så går det också bra. Det finns containers utplacerade på varje ÅVC och de är tillgängliga under respektive ÅVC:s öppettider.

Transportbokningen öppnar igen 2 september

För tillfället har vi inte möjlighet att erbjuda gratis hämtningar så därför stänger vi vår transportbokning inför sommaren och öppnar igen 2 september.
Du är välkommen att lämna in möbler och annat i vår mottagning på Kronan alternativt i vår boda/container på någon av Återvinningscentralerna.
(Gäller det hämtning av grovsopor ber vi dig kontakta Lumire AB.)

Våra tre butiker

Vi har tre butiker på Kronan. Besök gärna alla tre butikerna eftersom sortimentet varierar ständigt. Vi säljer bl a husgeråd, glas, porslin, böcker, grytor, lampor, andra elartiklar, datorer, film och musik, sport och fritid samt leksaker, textilier, mattor, väskor, tavlor, kontorsmöbler, cyklar, fönster, byggartiklar m m.

Våra lokaler begränsar oss och därför är vi aningen restriktiva på att erbjuda möjligheten till reservationer. Ta därför gärna med dig både släp och bärhjälp så att du får med dig alla dina fynd hem.

Var och hur hittar du oss?

Återvinningsmarknaden har i dagsläget sin verksamhet på området Kronan i Luleå tillsammans med Luleå Miljöresurs Återvinningscentral (ÅVC). Det är skyltat från Lulsundskanalen. Följ skyltning "Återvinning".

Väljer du att ta dig till oss med buss så åker du busslinje nr 2 och kliver av vid hållplats Kronanvägen och väljer gångvägen till oss. Det går även att ta busslinje nr 6 eller 8 och då kliver du av vid hållplats Dragongatan.

Återvinningsmarknadens butiker

Öppettider 2019
Måndagar stängt
Tis-fre kl. 12-16.
(Gäller med reservation för tillfälliga ändringar med kort varsel.)

För att få information om ändringar gällande öppettider, tillfälliga erbjudanden m m gilla oss på Facebook; @atervinningsmarknadenlulea

Kontakt
Återvinningsmarknaden 0920-45 30 00, kl. 12-16
Transportbokning stängd inför sommaren och öppnar åter 2 september.

Välkommen!