Reseutmaningen

Vi har arbetat fram ett enkelt spel för den som vill utmana arbetsplatsen eller kanske familjen i att resa mer hållbart. Spelet följer samma princip som fyra i rad.

Spelplanen, som sätts upp på väggen, består av 400 rutor med uppgifter som; jag har åkt buss till jobbet, jag har cyklat till ett möte, jag har arrangerat ett skypemöte, jag har tränat på lunchen tillsammans med en kollega osv. Alla uppgifter är kopplade till hållbart resande och vi har även kryddat med en del friskvårdsaktiviteter. Det går att tävla i både lag och individuellt och under olika tidsintervall. Laget eller individen tilldelas en färg som det sedan fyller i vart efter uppgifter klaras av. Fyra i rad går att få på diagonalen, horisontellt och vertikalt. Det är ett enkelt upplägg, engagerande och kul! På köpet bidrar du till minskad klimatpåverkan, förbättrad luft och hälsa.

Vill du testa? Hör av dig så hjälper vi till:LtillA@lulea.se


Nästa steg – Vi tar fram en spelapp!


Tillsammans med Luleå Tekniska Universitet arbetar vi just nu med att digitalisera vår analoga version av reseutmaningen. Under hösten 2019 räknar vi med att en första version finns tillgänglig. Då blir det möjligt att även utmana andra arbetsplatser

Sidan uppdaterades den 26 juli 2022