Cykelauktion på cykelns dag!

Den 3 juni är det Cykelns dag och det firar vi med bland annat Cykelauktion!
Cykelauktionen genomförs på Köpmantorget i Luleå centrum och starter kl.12.00, lördagen den 3 juni. Från kl.11.00 är du välkommen förbi för att titta på vilka cyklar som just du känner dig intresserad av att buda på.

Välkommen till Köpmantorget den 3 juni för att fira cykeln på Cykelns dag tillsammans med oss.

Cykelauktionen genomförs i samarbete mellan Stadsbyggnadsförvaltningen och Lumires Returpunkt Centrum. På auktionen säljs dels cyklar som lämnats in till återvinningscentralen på Risslan och dels övergivna cyklar som kommunen samlat in. Cyklarna som har samlats in har förvarats enligt Lag om flyttning av fordon i vissa fall (SFS 1982:129). Äganderätten av cyklarna har enligt denna lag övergått till Luleå kommun som beslutat att sälja dem genom auktion.

Pengarna från försäljningen går till kommunens arbete med hållbart resande.

Vad är cykelns dag?

3 juni är World Bicycle Day. Det har FN bestämt. Cykelns dag är den svenska benämningen och arrangeras av Svensk cykling tillsammans med Cykelfrämjandet. På cykelns dags hemsida har man samlat en massa intressant fakta om cykling och dess positiva bidrag till samhället.

Läs mer och ta del av allt material på
www.cykelnsdag.com Länk till annan webbplats.

Världsrekord i cyklad tid

474 017 minuter. Det är världsrekordet i insamlad cykeltid under en dag. Rekordet sattes i Sverige på Cykelns dag 2021. Tillsammans hoppas vi kunna slå det rekordet, så se till att cykla och registrera din tid på cykelns dags hemsida www.cykelnsdag.com Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. den 3 juni.

TÄVLING - Vinn en cykel!

Gå in på cykelns dags instagram @cykelnsdag och läs mer om deras tävling där du kan vinna en cykel.Tävlingen avgörs den 3 juni. Så passa på att bidra med din bästa cykelbild!

Sidan uppdaterades den 21 juni 2023