Visitor Centre

Visitor Centre är ett bra ställe att börja ditt besök i Gammelstad på. Här finns en utställning om Gammelstads historia, bildspel, presentbutik och självklart information och broschyrer som du kan använda för att lära dig mer om Gammelstads spännande historia. Gratis entré till utställning och bildspel. Visitor Centres personal ger dig tips på de bästa smultronställena i kyrkstaden och berättar gärna om Gammelstads historia. Visitor Centre arrangerar även guidade visningar av kyrkstaden året runt. För Visitor Centres öppettider klicka här.

Utställning

Den spännande utställningen "En plats de kallar Berget" finner du en trappa upp i Visitor Centre. Utställningen tar dig med på en resa från platsens äldsta historia till nutid och världsarvsutnämningen via föremål, bilder och berättelser. Personliga porträtt blandas med översiktlig information.

Bildspel

I bildspelssalen visas filmer från Gammelstad.
"Ett år i kyrkstaden" är ca 10 minuter lång och visar helg och vardag genom fyra årstider.
"Min kyrkstuga - vårt världsarv" är en nyproducerad film som gjorts i samband med dokumentation av kyrkstadsseden idag. Du kan även titta på "Kyrkhelg i Norrbotten på 1930-talet".

Guidade visningar

Visitor Centre arrangerar guidade visningar av kyrkstaden året runt, både förbokade och drop-in visningar. Vi använder endast auktoriserade Gammelstadsguider och kan erbjuda visningar på ett flertal språk. Klicka här för att läsa mer om guidade visningar i Gammelstads kyrkstad.

Presentbutik

På första plan på Visitor Centre finner du vår lilla presentbutik. Här kan du köpa Gammelstadsrelaterade souvenirer, lokalproducerad honung, böcker och andra fina presenter.