För skola

Foto: Susanne Lindhom

Friluftsmuseet Hägnan och världsarvet Gammelstads kyrkstad har lärolika och spännande program och lånematerial för skolan.

Under 2016 firade vi 20 år som världsarv. År 1996 utnämndes Gammelstads kyrkstad till världsarv och upptogs därmed på FN-organet Unescos lista över platser i världen som är omistliga för mänskligheten. Det firade vi med att våra ta fram program, lånelådor och annat material, för skolor kopplade till världsarvet. Allt vårt lånematerial är gratis för samtliga skolor och bokas med Zara Johansson och hämtas på friluftsmuseet Hägnan.

Till programmen och lånematerialen finns lärarhandelningar kopplande till läroplanen, samt bilder med faktatexter att använda i undervisningen.

Ni är även välkomna att besöka oss på Visitor Centre och se vår utställning, bildspel och film om världsarvet Gammelstads kyrkstad. Öppettider varierar under året, titta under Visitor Centres öppettider. Det går även bra att avtala tider då vi inte har öppet.

Om ni önskar aktiviteter på Friluftsmuseet Hägnan eller traditionell guidning, kommer vanlig timtaxa som är rabatterad för skolor att gälla. Till jul tillkommer även det populära programmet Gammeldags skoldag i juletid, där barnen får prova på hur det var att gå i en ambulerande skola i Storgården år 1880 samt stöpa ljus tillsammans med pigan.

För mer information, kontakta museipedagog Zara Johansson på telefon 070-529 40 42 eller e-post zara.johansson@lulea.se.