Återvinningsmarknaden - Möjligheternas arbetsplats

Alla som lämnar in möbler och annat till Luleå Återvinningsmarknad bidrar på så många sätt till ett hållbart Luleå vilket nog inte så många känner till.

Vår verksamhetsidé

Med återbruket och det globala miljöarbetet som verktyg erbjuder Återvinningsmarknaden individuell arbetsinriktad utveckling för att stärka individens ställning i arbets- och samhällslivet.

Hållbart arbete med människan och för miljön

Att värna om miljön och återbruket ligger i tiden, och kraven på att hushålla med jordens resurser och utveckla en cirkulär ekonomi ökar. Att styra mot de två översta trappstegen i EU:s avfallshierarki; avfallsförebyggande arbete och återanvändning blir allt viktigare. På Luleå Återvinningsmarknad innebär begreppet hållbarhet att arbetet med människan och miljön går hand i hand. Återbruket är vårt verktyg, våra medarbetare är nyckelpersoner och vi erbjuder "Möjligheternas arbetsplats - där människor och saker får nya möjligheter".

På Återvinningsmarknaden arbetar vi för att öka återbruket i Luleå och därmed minska miljöpåverkan. Vi tar emot möbler och annat för återbruk, vi förbereder för återanvändning, reparerar och restaurerar i våra verkstäder och säljer sedan allt i våra butiker.

Jobb eller praktik hos oss

Vi har 60-70 medarbetare i verksamheten i åldrarna 16-65 år och vi erbjuder både praktikplatser och tidsbegränsade subventionerade anställningar.

Hos oss får man prova på nya arbetsuppgifter och utmana sina komfortzoner och lära sig nytt i återbruksarbetet och av varandra. Verksamhetens bredd gör att vi kan erbjuda arbetsuppgifter som spänner från små enkla viktiga sorteringsuppdrag till mer komplexa arbetsuppgifter som omfattar både helhetsperspektiv och ledarskap. Alltifrån kreativt skapande i våra verkstäder enskilt eller i grupp¨med liten eller ingen kundkontakt till arbete inomhus i butik eller utomhus i inkommande mottagning, båda med direkt kundkontakt. Det finns även arbete i vår fältgrupp som åker ut och demonterar/river mindre fastigheter och vi använder lastbil med fordonsmonterad kran samt hjullastare. En del arbetsuppgifter handlar förstås också om att ge service till oss själva i vårt personalcafé och att hålla rent och snyggt.

Vi kan anpassa utifrån behov och förutsättningar i allt, från arbetsuppgifter och arbetstider till storlek på arbetsgrupp och allteftersom erbjuder vi nya utmaningar av olika slag.

Friskvård

Vi lägger stor vikt vid den egna hälsan och hos oss får du många möjligheter till friskvård; simning, cirkelträning, spinning, promenader, löpning, yoga, qi-gong, styrketräning m m. Det finns så mycket forskning kring hur viktigt det är med fysisk aktivitet för att må bra och då handlar det inte om att gå ner några kilon utan den enormt stora effekt som träningen har på hela människans välmående. 

Var och hur hittar du oss?

Återvinningsmarknaden har i dagsläget sin verksamhet på området Kronan i Luleå tillsammans med Luleå Renhållnings Återvinningscentral (ÅVC).

Väljer du att ta dig till oss med buss så åker du busslinje nr 2 och kliver av vid hållplats Kronanvägen och väljer gångvägen till oss. Det går även att ta busslinje nr 6 eller 8 och då kliver du av vid hållplats Dragongatan och går till oss genom trädområdet.

Veta mer?

Blev du nyfiken och vill veta mer? Du behöver inte kunna något särskilt eftersom du får lära dig arbetet hos oss.  Så ta gärna kontakt med oss. Vi ser fram emot att träffa dig. Välkommen!

Verksamhetsansvarig
Maria Nyström, 0920-45 30 00