Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Bli volontär i Frankrike

• Är du mellan 18 och 30 år och bor i Luleå?
• Vill du jobba som volontär?
• Vill du få erfarenheter av att bo och arbeta en kortare period utomlands?

Vänortsföreningen ANEA (Alvik, Ersnäs, Antnäs) har ett vänortsutbyte med kommunen Novéant-sur-Moselle i nordöstra Frankrike. Detta vänortsutbyte ger dig som är mellan 18 och 30 år och bosatt i Luleå kommun möjlighet att arbeta i Frankrike under fyra månader, mars-juni 2018. Detta sker inom ramen för EU-programmet "Europeisk volontärtjänst". Luleå kommun är både sändande och koordinerande organisation.
 
Som volontär bor du hos en fransk värdfamilj och får ta del av familjens vardag och den franska kulturen. Du arbetar ca 6 timmar per dag med varierande arbetsuppgifter som ofta är kopplad till skolverksamhet. Genom att arbeta som volontär får du massor av erfarenheter, arbetsmeriter, språkkunskaper, nya vänner och kontakter. Du behöver inte kunna franska för att åka. Många fransmän pratar idag engelska plus att du får, om du vill, en introduktionskurs i franska. Under kursen lär du dig bland annat att hälsa, fråga om vägen, höra efter hur någon mår och fråga vad något kostar.
 
Du får även ekonomiskt stöd. Din resa till och från Frankrike finansieras till 100 % av EU-programmet. Du får mat och husrum under din vistelse och du får även fickpengar om ca 1.000 kr i månaden.

För specifika frågor och anmälan för just det här projektet är du välkommen att höra av dig till Elisabeth Green 070-227 54 43, lisa.green@mail.se.
Urvalet sker genom en rad intervjuer.
Varmt välkommen med din anmälan senast 15 december 2017.

Villkor för volontärer kan du läsa om på www.mucf.se/volontarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster