Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Sommarjobbet ledde till fast jobb

Mustafa Rezai, 21, trivs på jobbet.

För två år sedan sommarjobbade Mustafa Rezai inom kommunens hemtjänst. Idag är han utbildad undersköterska och har en fast anställning. Han beskriver sitt arbete inom hemtjänsten som både viktigt och givande.
– Jag är uppfostrad med att man ska hjälpa äldre och jag mår själv bra av att hjälpa folk. Mitt jobb gör mig glad.

Mustafa kommer från Afghanistan och har bott i Sverige och Luleå de senaste sex åren. Han är utbildad undersköterska och kom i kontakt med hemtjänsten under ett sommarjobb för snart två år sedan.

– Jag trivdes bra direkt och chefen ville att jag skulle fortsätta jobba efter sommaren men jag ville avsluta mina studier först. När jag var färdig ett år senare började jag arbeta inom hemtjänsten igen, först på en provanställning och nu är jag fast anställd.

Att arbeta inom hemtjänsten tycker Mustafa är givande, han tycker om att hjälpa äldre personer som är i behov av hjälp. Det faktum att Mustafa är en av få killar inom yrket är något som han gärna ser förändras och han rekommenderar fler att söka sig till hemtjänsten.

– Det är ett bra jobb och det finns behov av fler inom yrket, framförallt killar. Många äldre människor blir extra glada att det är en kille som besöker och hjälper dem, kanske för att det är lite ovanligt. De blir nyfikna på mig, både för att jag är kille och för att jag inte kommer från Sverige, så vi har alltid mycket att prata om.