Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Årets ledare 2017 Luleå kommunkoncern

Årets ledare 2017 inom Luleå kommunkoncern blev Anna Nilsson, rektor för de gymnasiala industri- och teknikprogrammen.

Årets ledare prisades

Ett stort grattis till Anna Nilsson, rektor för de gymnasiala industri- och teknikprogrammen, som idag utsågs till Årets ledare 2017 inom Luleå kommunkoncern. Motiveringen lyfter bland annat fram hennes naturliga ledarskap, närvaro och kommunikativa förmåga.

I år är första gången som Årets ledare inom Luleå kommunkoncern utses och priset delades ut i samband med Stora ledardagen i Kulturens hus. Det var en glad Anna Nilsson som klev upp på scenen för att ta emot blommor, diplom och konstverket ”Ledfyren” från kommundirektör Mikael Lekfalk och personalchef Birgitta Nilsson.

I sitt tacktal lyfte Anna fram sina medarbetare och kollegor:

– Det känns mycket hedrande att få priset som Årets ledare. Jag vill tacka mina kollegor på gymnasiet, vi har verkligen en bra kollegial samverkan. Jag vill också tacka min personal även om de inte är här idag, och så förstås Luleå kommun för att ha tagit fram ett ledarpris.

Övriga finalister till Årets ledare 2017 var Emma Breheim, inköpschef, och Kristin Holmström, områdeschef inom hemtjänsten.

Några korta frågor till Årets ledare

En klassiker, hur känns det?
– Omtumlande, jag är självklart jätteglad och lite chockad. Det känns ärofyllt att få priset, det visar att jag har gjort något bra som också uppskattas.

Vad tycker du kännetecknar en bra ledare?
– Kommunikation, närvaro och tydlighet är tre viktiga ledord för mig. Och så förstås empati.

Hur ska du fira?
– Det blir nog en god middag ikväll och så ska jag fira sen med mina kollegor och lärare. Jag lovar att bjuda dem på tårta!

Motiveringen till Årets ledare 2017

”Anna Nilsson är rektor för de gymnasiala industri- och teknikprogrammen. Genom ett nära samarbete med branschen har hon skapat goda förutsättningar för de allt mer populära teknikutbildningarna. Hon är uppmärksammad som nationell expert för gymnasieingenjörsutbildningen. Hon har ett naturligt ledarskap och arbetar metodiskt och strukturerat.

Anna visar på närvaro och öppenhet för både ris och ros och verkar för en god arbetsmiljö. Hon är närvarande, leder och fördelar arbetet för balans och nyttjar kompetenserna i verksamheten. Anna kommunicerar genom många kanaler och är öppen och redo för att lyssna vilket stärker förtroendet bland elever, lärare, kollegor, föräldrar och branschen.”

Om priset Årets ledare

Genom att utnämna Årets ledare vill Luleå kommunkoncern uppmuntra och premiera ledarskap. Kommunkoncernens medarbetare har fått nominera sina kandidater och en jury har därefter utsett vinnaren utifrån kriterierna uppfyllande av verksamhetens mål, helhetssyn samt kommunikation och motivation.