Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Basta oftare, föreslår Vera Aspenfjäll.

Mitt bästa hälsotips

Den här veckan anordnar Luleå kommun en hälsovecka för alla sina medarbetare med mängder av program och erbjudanden. Vi har frågat några kommunanställda om deras bästa hälsotips.

Vera

Vera Aspenfjäll, lokalvårdare, stadsbyggnadsförvaltningen

– Det bästa människan hittat på är bastun! Jag sitter i vår bastu hemma säkert fyra gånger i veckan. Kroppen mjuknar och man slappnar av, så det är bra både fysiskt och psykiskt. Huden kan bli lite torr men jag har en speciell olja som jag smörjer med före bastun.

  

 

Åsa Koski

 

Åsa Koski, utvecklare, arbetsmarknadsförvaltningen

– Att försöka vara i nuet tycker jag är viktigt. Då får man helt plötsligt en massa tid där man är istället för att mentalt vara någon annanstans. Jag kan också tipsa om boken Lycka! utifrån Dalai Lamas filosofi. Där pratar han mycket om att hitta en inre tillfredsställelse för att bli lycklig på lång sikt.

 

Kjell-Arne Johansson

 

 

 
Kjell-Arne Johansson, kommunikatör, kommunledningsförvaltningen

– Förr klockade jag mina löprundor och tog ut mig helt. Numera lufsar jag i lagom fart utan klocka men ger ibland järnet de sista 500 metrarna eller så. Sen tänker jag att ”om jag verkligen velat hade jag kunnat hålla samma tempo hela tiden”. På nåt sätt lurar man sig själv och blir glad.

 

 

 

Mattias Carlsson


Mattias Carlsson, konsult, arbetsmarknadsförvaltningen

– Ett enkelt tips är att vid dagens slut ställa sig frågan: vad är jag tacksam för idag? Det leder till att man lättare uppskattar de saker som man varit med om under dagen men som man också lätt tar för givet. Det kan öka känslan av tacksamhet för livet och reducera stress och andra negativa tankar.