Foto; Per Pettersson

Stugvärd i skärgården

Fritidsförvaltningen i samarbete med Feriejobb tillsätter till sommaren 2018, 24 feriejobbare (+ 10 stycken reserver) som, parvis om två, får möjlighet att arbeta som stugvärd i Luleå skärgård. Som stugvärd är du fritidsförvaltningens och Luleå skärgårds ansikte utåt.

Det är du som först möter våra gäster när de kommer till våra anläggningar. Ett bra kundbemötande, hög kvalitet och servicenivå är en självklarhet samt att man hjälper alla våra gäster på bästa möjliga sätt.

Som stugvärd jobbar du med service och kundbemötande. Du tar hand om gäster som bokat stuga, ser till att de får sin nyckel och information som behövs för deras vistelse. Du möter upp ankommande båtar och informerar om ön om så önskas. Det förekommer försäljning av kioskprodukter, säsongskort och gästhamnsbiljetter. Du kommer också föra statistik över gästande båtar och hålla snyggt och rent runt om på anläggningen.

Arbetet lämpar sig för dig som är friluftsintresserad, självständig och gillar utmaningar. Ingen dag är den andra lik utan handlar om att lösa situationer som uppstår tillsammans med din kollega och med hjälp av arbetsledaren. Eftersom du ”bor på jobbet” i stugvärdsstugan under hela tidsperioden så lagar ni er egen mat, städar stugvärdsstugan och har ansvaret för anläggningen.

Jobbet är mycket meriterande och kan användas som referens vid eventuellt fortsatt arbete mot turismnäringen.

Ansökan

När du ansöker till Feriejobb anger du att du vill jobba som stugvärd och skriver varför just du är lämplig. Berätta om dina fritidsintressen och vilket erfarenhet du har sedan tidigare av liknande jobb.

Ansökan för 2018 är stängd.

Intervju

I de fall vi finner dig lämplig så kommer du bli kallad till intervju där du får träffa representanter från Fritidsförvaltningen och Luleå turistcenter.

Tidsperiod

Pass om två (2) veckor åt gången med varierad arbetstid. Som stugvärd är du anställd av Fritidsförvaltningen och arbetar 90 timmar på två veckor istället för som på land under tre veckor. Detta innebär att du jobbar lite längre dagar och under mer oregelbundna tider.

Arbetsperioderna är vecka:25-26, 27-28, 29-30, 31-32
Skiftbyte sker vanligtvis måndagar och transport ut till den ö du ska jobba på sker med turbåtstrafiken. Under hela perioden finns en handledare att vända sig till. Handledaren besöker öarna flera dagar i veckan.

Arbetsperioder‌ 2018

Period

Från

Till

Vecka

Period 1

18/6

2/7

Vecka 25-26

Period 2

2/7

16/7

Vecka 27-28

Period 3

16/7

30/7

Vecka 29-30

Period 4

30/7

13/8

Vecka 31-32

 

Lön 2018

Gymnasiet: Din lön är 71 kr/tim + semesterersättning - inga övriga tillägg. Inkomstuppgift skickas ut i december.

Försäkring

Du är försäkrad via din skolförsäkring.

Utbildningar

I samband med introduktionsperioden under våren kommer alla utvalda stugvärdar att gå på föreläsningar, få utbildningsmaterial om skärgården samt utbildning inom brandkunskap via Luleå räddningstjänst.

Kontakt

Ove Forsberg, enhetschef fritidsförvaltningen, 0920-45 56 14, ove.forsberg@fritid.lulea.se

Helena Holm, arbetsledare fritidsförvaltningen, 070-529 37 46, helena.holm@fritid.lulea.se

Läs mer här

Sagt om jobbet

”-Som stugvärd i Luleå skärgård får du arbeta i en fantastisk miljö samtidigt som varje dag bjuder på nya spännande möten med besökare”. Det är både ett socialt och fysiskt arbete som ger arbetslivserfarenhet inom service, försäljning och besöksnäring” säger Julia Holmström som var arbetsledare sommaren 2014-2017 för stugvärdarna.

Informationsmaterial