Foto; Per Pettersson

Stugvärd i skärgården

Fritidsförvaltningen i samarbete med Feriejobb tillsätter till sommaren 2016, 24 feriejobbare (+ 6 stycken reserver) som, parvis om två, får möjlighet att arbeta som stugvärd i Luleå skärgård. Som stugvärd är du fritidsförvaltningens och Luleå skärgårds ansikte utåt.

Det är du som först möter våra gäster när de kommer till våra anläggningar. Ett bra kundbemötande, hög kvalitet och servicenivå är en självklarhet samt att man hjälper alla våra gäster på bästa möjliga sätt.

Som stugvärd jobbar du med service och kundbemötande. Du tar hand om gäster som bokat stuga, ser till att de får sin nyckel och information som behövs för deras vistelse. Du möter upp ankommande båtar och informerar om ön om så önskas. Det förekommer försäljning av kioskprodukter, säsongskort och gästhamnsbiljetter. Du kommer också föra statistik över gästande båtar och hålla snyggt och rent runt om på anläggningen.

Arbetet lämpar sig för dig som är friluftsintresserad, självständig och gillar utmaningar. Ingen dag är den andra lik utan handlar om att lösa situationer som uppstår tillsammans med din kollega och med hjälp av arbetsledaren. Eftersom du ”bor på jobbet” i stugvärdsstugan under hela tidsperioden så lagar ni er egen mat, städar stugvärdsstugan och har ansvaret för anläggningen.

Jobbet är mycket meriterande och kan användas som referens vid eventuellt fortsatt arbete mot turismnäringen.

Ansökan

När du ansöker till Feriejobb anger du att du vill jobba som stugvärd och skriver varför just du är lämplig. Berätta om dina fritidsintressen och vilket erfarenhet du har sedan tidigare av liknande jobb.

Intervju

I de fall vi finner dig lämplig så kommer du bli kallad till intervju där du får träffa representanter från Fritidsförvaltningen och Luleå Turistbyrå.

Tidsperiod

Pass om två (2) veckor åt gången med varierad arbetstid. Som stugvärd är du anställd av Fritidsförvaltningen och arbetar 90 timmar på två veckor istället för som på land under tre veckor. Detta innebär att du jobbar lite längre dagar och under mer oregelbundna tider.

Arbetsperioderna är vecka:25-26, 27-28, 29-30, 31-32
Skiftbyte sker vanligtvis måndagar och transport ut till den ö du ska jobba på sker med turbåtstrafiken. Under hela perioden finns en handledare att vända sig till. Handledaren besöker öarna flera dagar i veckan.

Arbetsperioder‌ Preliminärt

Period

Från

Till

Vecka

Period 1

19/6

3/7

Vecka 25-26

Period 2

3/7

17/7

Vecka 27-28

Period 3

17/7

7/8

Vecka 29-30

Period 4

7/8

21/8

Vecka 31-32

 

Lön

Gymnasiet: Din lön är 67.50kr/tim + semesterersättning - inga övriga tillägg. Inkomstuppgift skickas ut i december.

Försäkring

Du är försäkrad via din skolförsäkring.

Utbildningar

I samband med introduktionsperioden under våren kommer alla utvalda stugvärdar att gå på föreläsningar, få utbildningsmaterial om skärgården samt utbildning inom brandkunskap via Luleå räddningstjänst.

Kontakt

Roger Wikström, områdeschef fritidsförvaltningen
0920-45 38 99
roger.wikstrom@fritid.lulea.se

Lennart Renberg, verksamhetsansvarig arbetsmarknadsförvaltningen
0920-45 31 83
lennart.renberg@amf.lulea.se

Läs mer här

Sagt om jobbet

"-Genom jobbet som stugvärd får man möjligheten att träffa många gäster och besökare som man får ge service och hjälpa med allt från att hitta rätt på ön till att göra fast båten eller sälja gästhamnskort" säger Frida Lindfors som var arbetsledare 2013-2013 för stugvärdarna

Informationsmaterial