Feriejobb

Luleå kommun erbjuder dig som går sista året i grundskolan eller år 1 och 2 på gymnasiet tre veckors feriejobb under sommaren.

En förutsättning är att du söker jobbet inom angiven tid, att du är skriven i Luleå kommun och att du inte har ett annat sommarjobb.

Minimera
Placeringsmeddelande skickas ut under vecka 21.
Minimera
Över 18 år? Sök sommarjobb i vård och omsorg.

Läs mer om våra sommarjobb.

För dig som går ut grundskolan

När du går ut grundskolan erbjuds du parkarbete. Du jobbar exempelvis i ditt bostadsområde med att rensa rabatter, klippa gräsmattor, städa och måla. Du kan också få göra skogs och miljövårdande insatser i form av röjning kring cykelstigar, vattendrag och skogsdungar. Du arbetar i en grupp tillsammans med andra ungdomar och en eller två gruppledare. Att arbeta med parkarbete innebär att du får tillbringa din arbetstid ute i friska luften och göra en insats som syns och som alla uppskattar.

För dig som går i gymnasiet

Feriejobben kommer att tas fram inom Luleå kommuns förvaltningar, bolag och det lokala föreningslivet. Exempel på arbetsområden är äldreomsorg, parkarbete, fastighetsskötsel och barnomsorg. När du söker till Feriejobb anger du även vilket område du skulle vilja jobba inom.

Du som går på gymnasiet kan läsa om de olika arbetsområdena här.

Intyg

Du som av medicinska skäl inte kan utföra alla former av arbeten måste senast vecka 17 skicka in ett intyg. Med ledning av intyget söker vi dig en lämplig arbetsplats.

Du skickar intyget till:
Luleå kommun
Feriejobb
971 85 Luleå

Tidsperiod

Feriejobben läggs under veckorna 25-33.

Placeringsmeddelande skickas till den adressen du uppgett i din ansökan under vecka 21.

Arbetstid

Du arbetar sex timmar per dag. Vanligast är 08.00-15.00 och en timmes obetald lunch mellan 11.00-12.00. Infaller din period under midsommarafton ges du möjlighet att arbeta in denna dag. Infaller din arbetstid under kväll och/eller helg utgår samma ersättning som under vardagar. Du får maximalt arbeta 90 timmar.

Lön

Lönen för 2019 är:
grundskola 51 kr/tim inkl. semesterersättning, totalt 4 500 kronor.
gymnasiet 61 kr/tim inkl. semesterersättning, totalt 5 400 kronor.

Försäkring

Du är försäkrad via din skolförsäkring.

Ansök om Feriejobb (ansökan stängd)

När du skickat in din ansökan till oss kommer du att få e-post på att ansökan har mottagits, detta kan ta ca 30 minuter. Skriv ut och spara den bekräftelsen för det är ditt kvitto på att du har ansökt till Feriejobb.

Om du inte får en bekräftelse ring Feriejobb. OBS! Skicka inte in en ny ansökan. 

Ansökan till Feriejobb 2019 var öppen mellan 11:e mars och 9:e april.

Ansökan till Feriejobb 2019 är stängd.

Hör gärna av dig till oss om det är något du funderar över.
Du når oss på 0920-45 30 00, feriejobb@lulea.se. Besöksadress: Köpmangatan 6