Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.
Linda Berglund

Samordnaren med koll på kulturevenemang

Linda Berglund är beteendevetaren som sadlade om och blev expert på biljettförsäljning som samordnare för receptionen och biljettansvarig för Kulturens hus.

Hej Linda! Vad gör du på jobbet?

– Jag är samordnare för receptionen på Kulturens hus. Det innebär att jag ser till att det finns någon i vår reception som säljer biljetter och informerar om kulturevenemang i Kulturens hus och övriga Luleå. Jag ser också till att biljetterna finns i vår kassa och på webben.

För mig som kund kommer jag bara och köper en biljett. Men hur mycket jobb ligger det bakom egentligen?

– Det hela börjar med en kontakt med arrangören för evenemanget, sedan lägger jag upp biljetterna i biljettsystemet och ser till att biljettkostnaden och arenans utformning stämmer överens med arrangörens önskemål. Det är alltså några timmar jobb för att få det hela att fungera så smidigt som möjligt. Efter evenemanget ägt rum gör jag en ekonomisk avräkning till arrangören.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?

– Att det är många bollar i luften, för att använda en klyscha. Det är hela tiden nya bokningar och evenemang på väg att släppas, veckans aktuella konserter som ska klaffa och redovisningar av det som varit som ska behandlas.

Vad är roligast med jobbet?

– Att träffa alla människor! Vi har många stammisar som besöker olika typer av evenemang men det är lika roligt att träffa förstagångsbesökare och kunna hjälpa dem till en trevlig upplevelse. Sedan har jag fantastiska kollegor! Vi ställer upp för varandra och har kul på jobbet.

Har du tips på kommande biljettsläpp vi absolut inte får missa?

– Kommande biljettsläpp är oftast hemliga, men en godbit som nyss har släppts är Kulturpaketet, där kunden inte vet vilka fyra evenemang som ingår. Sen är även biljetter till Peter Apelgren, Seinabo Sey, Lisa Ekdahl med fler redan släppta.

Och hur gör man då för att lyckas knipa en biljett till de extra populära artisterna?

– Där gäller att vara i god tid, håll utkik på Kulturens hus webb. Jag vill också passa på att varna för att köpa biljetter via oseriösa andrahandssiter. Säkrast är att gå via arrangörens hemsida som länkar till rätt återförsäljare.

Text och foto: Therese Hedman