Fairtrade City Luleå

Välkommen till Fairtrade City Luleå! Luleå har varit diplomerad Fairtrade City sedan 2011. Det betyder att vi arbetar för att öka konsumtionen av Fairtrade-märkta produkter inom kommunen och i Luleås butiker, caféer och arbetsplatser. Vill du också engagera dig för att förbättra villkoren för människor världen över? Kontakta kommunens Fairtrade-samordnare!

Minimera
Senaste nytt

 • Luleå kommun kandidat till Årets Fairtrade City!

  Luleå är en av sex kommuner som Fairtrade Sverige valt ut som kandidater till utmärkelsen Årets Fairtrade City 2018, för sitt arbete för Fairtrade och rättvis handel under året som gått!

 • Lämna förslag på kandidat till Luleå kommuns Fairtrade-stipendium 2019!

  Stipendiet är på 15 000 kr och delas ut till någon person, företag, organisation etc. som gör eller har gjort en insats för att lyfta fram Fairtrade och rättvis handel. Förra året gick stipendiet till Latinamerikakommittén. Vem får ta emot det i år? Nominera eller ansök senast den 3:e juni!För att läsa mer om stipendiet och lämna ditt förslag, klicka här!

 • Luleå omdiplomerad som Fairtrade City!

  Vi har nu fått vårt diplom för 2019 och kan fortsätta stoltsera med att vara en Fairtrade City!

 • Välj Fairtrade-märkt på alla hjärtans dag!

  Ska du köpa rosor eller choklad idag till någon du tycker om? Välj Fairtrade-märkt så visar du omtanke också för människan bakom produkten! Luleå är en Fairtrade City och du hittar Fairtrade-märkta blommor och godsaker i många av stadens butiker. Fairtrade innebär rättvisa löner, schyssta arbetsvillkor och inget barnarbete - saker som borde vara lika självklara som kärlek på alla hjärtans dag!

 • En riktigt schysst jul med Fairtrade!

  Julen är här, och i denna konsumtionshögtid kan det vara läge att tänka efter i butiken och välja sådant som gör julen lite extra god. Ett enkelt sätt är att köpa Fairtrade-märkt - då vet du att produkten är framtagen med respekt för mänskliga rättigheter. Råkar du förresten vara grym på att rimma, tar du snygga julbilder, eller har du en arbetsplats med schysst kaffe? Kolla in vår tävling!