• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Vuxenutbildningen

Nya rutiner när du läser på heldistans

Läser du, eller ska du läsa på heldistans hos någon av Vuxenutbildningens externa utbildningsanordnare? Hinner du inte klart med kursen inom utsatt tid så får du numera endast förlänga en gång per kurs. Anmälan om önskemål till förlängning 

Orienteringskurser

Vuxenutbildningen erbjuder just nu ett antal orienteringskurser. Kurserna ger dig ett intyg och under kurstiden får du möjlighet att förbereda dig inför nästa steg.

Lärlingsutbildning för vuxna - Din väg till ett yrke


Minimera
Sociala medier

Vuxenutbildningen på instagram och Facebook

Via våra sociala media får ni uppdateringar om vad som händer! 

-vuxenutbildningen_lulea på instagram

-Vuxenutbildningen/Lärcentrum på
  facebook

Minimera
Senaste nytt
 • SFF – Svenska för företagare

  Nu har du möjlighet att studera Sfi samtidigt som du får grunderna för att driva ett företag i Sverige. Om du är van att studera och samtidigt vill lära dig hur man startar och driver ett företag, har du en möjlighet att börja på SFF, Svenska för företagare, på Vuxenutbildningen i Luleå.
  Publicerat 2016-06-29
 • Så här kan du läsa matematik på Vuxenutbildningen!

  Ma 1a, 1b & 1c och Ma 2a, 2b & 2c kan läsas på en eller två perioder beroende på hur ditt behov ser ut.Om du vet redan nu att du ska läsa både Ma 1 och Ma 2 kan du även välja att på två perioder läsa båda kurserna där innehåll blandas för att utnyttja tiden bättre. Alltså:
  • Ma 1 eller Ma 2 kan läsas över en period vardera - högt kurstempo.
  • Ma 1 eller Ma 2 kan läsas över två perioder vardera - långsamt kurstempo.
  • Ma 1 och Ma 2 läses ihop över två perioder - högt kurstempo.
  Orienteringskursen Matematik i fokusTill alla alternativen för Ma 1 och Ma 2 ovan kan du lägga till orienteringskursen Matematik i fokus 100p för att få mer tid och lärarhjälp i dina matematikstudier.
  (Ma 3, Ma 4 och Ma 5 läses på en period vardera.)

  Publicerat 2015-09-03
 • Saknar du slutbetyg?

  Nu har regeringen beslutat att du kan få ett slutbetyg utfärdat från Vuxenutbildningen fram till och med den 1 januari 2017.Den nya förordningen kom ut 12 maj 2015.  Om du har frågor – tala med någon av våra studievägledare.
  Publicerat 2015-09-03