• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå
Lyssna på sidan

Luleå Gymnasieby

Luleå Gymnasieskola finns centralt i campusområdet Luleå Gymnasieby, där det finns ca 2300 elever och 280 personal, samlat i en kreativ och inspirerande utbildningsmiljö.

Som elev i Luleå Gymnasieskola kan du välja bland ett stort utbud av program och inriktningar i en kreativ miljö. Gymnasieskolan finns i nya moderna lokaler som är anpassade till en modern gymnasieutbildning. 

Mer om vår skola

Minimera
Senaste nytt
 • Sommarledigt!

  Nu tar vi som arbetar i gymnasiebyn sommarledigt, för att vila och ladda batterierna inför höstterminen 2014. Du som ska börja åk 1, allt om antagning till gymnasiet hittar du här på länken
  Fyrkantens gymnasiesamverkan. Läsåret startar torsdag 21 augusti. 
  Måndag 4 augusti är alla rektorer och studie- och yrkesvägledare tillbaka från semestern.En riktigt Glad Sommar önskar jag er alla! Vi ses i augusti.Eva Lindbäck, gymnasiechef
  Publicerat 2014-06-26
 • Skolstart, läsåret 2014 – 2015

  Läsåret startar torsdag 21 augusti. Här hittar du information om skollunch, tider för upprop och regler för  busskort.
  Publicerat 2014-06-26
 • Martin Nilsson på spetsutbildningen i matematik har antagits till Rays sommarforskarskola

  Martin Nilsson läser andra året på spetsutbildningen i matematik har som en av 18 elever i hela landet antagits till Rays sommarforskarskola. 
  Publicerat 2014-04-02
 • Entreprenöriellt, hållbart tema på Hantverksprogrammet Textil Design

  Samarbete förskola, gymnasium och Röda Korset. I början av höstterminen fick vi en förfrågan från Marie Sandström, förskollärare på Spira förskola, om det fanns elever på Textil Design som är intresserade av att designa och sy utklädningskläder av återbruk till barnen i förskolan.
  Publicerat 2014-02-14
 • Norrlands Entreprenörsgymnasium övergår till Luleå kommun

  Barn- och utbildningsnämnden har idag träffat en överenskommelse med styrelsen för Norrlands Entreprenörsgymnasium. Den innebär att Norrlands Entreprenörsgymnasium fr o m 1 juli övergår till Luleå kommun.

  Publicerat 2013-11-21
 • Nu kan du som vårdnadshavare ansöka om konto i edWise

  Lärare och elever i kommunala skolor inom Luleå kommun använder sig av lärportalen edWise för att underlätta kommunikationen mellan elever, föräldrar och skola.

  Publicerat 2013-11-13

Dela innehållet: