• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Kök och måltider 

Återställ
Veckomatsedlar för Svartöstadens fsk, klicka här

Maten som vi äter idag kommer från Spanien.

På Svartöstadens förskola blir barnen serverade en god och näringsrik lunch varje dag.
Maten lagas från grunden och det används så lite halvfabrikat som möjligt.
På så vis har köket koll på näringsvärdet i maten samt socker och fettmängd.

Vi änvander så mycket ekologiskt som vi kan, beroende på säsong.
Tex mjölk, morötter, vitkål med mera.

En gång i veckan serveras soppa och till den hembakat bröd.

Barnen är viktiga matgäster som vi vill ge möjligheten att smaka på olika sorters maträtter. Både den traditionella husmanskosten och andra spännande rätter, från andra matkulturer.

Förbud mot jordnötter, nötter, mandel och soya.
På Svartöstadens förskola serveras ej jordnötter eller mandel och vi använder inte soya i maten.

Tänk på att kokosnötter är inte släkt med andra nötter.
Om ditt barn är allergiskt och behöver annan kost får du tillsammans med kökspersonalen bestämma om lämplig kost. Läkarintyg behövs i vissa fall.

Kock

Jalel Bounab

Telefon: 45 47 69
svartostadens.forskola@skol.lulea.se