• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Kök och måltider

I tillagningsköket arbetar vår utbildade förskole kock Ulrika Fagervall- Lindström.

apelsin

 Vi serverar
Frukost kl:8.15
Lunch kl: Ca 11.15
Mellanmål kl: 14.00

Hos oss får barnen en varierande kost bestående av fisk, kött, vegetariskt, soppor, pasta, potatis och ris. En smakupplevelse runt maten med inslag av annan kurturell mat och kryddor. Att utmanas lite med olika smaker både i den svenska husmanskosten och mat från andra länder.

Jag utgår från råvaror och gör maten från grunden så långt det är möjligt. Färskt nybakt bröd serveras när det är soppa och när tillfälle finns. Jag varierar grönsaker eller rotfrukter och frukt i alla måtider. Vi serverar ekologisk mjölk, grönsaker och bröd till alla måltider och försöker hålla nere på söta och salta produkter. Veckans matsedel finns alltid uppe på förskolan. Jag försöker följa förskolornas matsedel med en viss variation. Jag följer också Livsmedelsverkets rekommendationer och Luleå kommuns kostpolitiska program.

Vid funderingar och frågor kring maten, kontakta mig.
Ulrika Fagervall-Lindström, 0920-454209

Allergi/specialkost

Vi serverar allergikost/specialkost till barn som är i behov av det. Vid behov av allergikost krävs läkarintyg.