• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Kök och måltider

Bergstadens förskola har tillagningskök och serverar hemlagad mat. Vi arbetar medvetet med hälsa och livsstil. En del i detta är att öka barnens frukt och grönsaksintag. Därför erbjuder vi dagligen olika frukter och grönsaker.
Vi strävar efter att laga näringsrik mat med bra råvaror. Maten lägger vi upp så att det är tilltalande för ögat.
I samverkan med pedagogerna vill vi att måltiderna ska vara lustfyllda och ge möjlighet till social samvaro. Barnen uppmuntras att själv servera sig mat och prova nya maträtter. Måltiderna är en del av förskolans verksamhet och ges därför gott om tid

Allergi
Vi anpassar maten till de barn som har födoämnesallergi.
Intyg från vårdcentral lämnas till köket.

Vi serverar
Frukost kl. 8.00 gröt eller fil och flingor, bröd med pålägg
Lunch kl. 11.00 följer förskolans matsedel med reservation för eventuella ändringar
Mellanmål kl. 14.00 mjukt och hårt bröd med varierande pålägg och mjölk
Frukt serveras i samband med måltider​

I köket arbetar Bente Steinhaug, kokerska och Kirsti Lundmark, ekonomibiträde
telefonnummer 0920-45 36 45