• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Kök och måltider

I köket arbetar vår kock Maritha
Det här gör köket för ditt barn

Bild på mat som serveras på förskolan
Bild på gratäng

Vad vi äter påverkar vår hälsa och miljö.
Jag strävar efter att maten ska vara god, näringsriktig, eko/kravproducerad, varierande och mångkulturell.

Därför har jag ökat andelen grönsaker, baljväxter och eko/krav livsmedel till våra barn. Jag serverar även vegetariskt en gång per vecka. Det är viktigt att våra barn har bra matvanor från starten som sedan kan följa med dem högre upp i åldrarna.

Pedagogerna arbetar med måltidspedagogik; vi pratar om hur matens smak, lukt, utseende, näring och hur maten påverkar vår ork och energi. Barnen får vara med att duka, hämta och servera maten. Barnen hämtar gärna påfyllning hos Maritha i köket. När barnen ätit färdigt går de bort med sin tallrik, bestik och glas - skrapar rester i komposten.

Matallergi:
Om ditt barn är allergisk mot något livsmedel, skall kostintyg(intyg specialkost)lämnas in till Maritha och blanketten ska förnyas 1 gång per år. Mjölkprotein, sojaprotein, gluten, ägg, skaldjur, fågel, baljväxter och fisk allergier kräver intyg från läkare eller dietist.