• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Kök och måltider

Mitt namn är Hilppa och har fått den äran att bekanta mig med era barn. Jag jobbar som kock. Med mig i köket arbetar även Jimmy som måltidbiträde.
 
Min tanke med matlagningen är att få servera mångsidig, näringsrik och hemlagad mat, tillagad från grunden med inhemska råvaror. För mig känns det viktigt att få servera en maträtt med en ny ingrediens nu och då, för att lära barnen att äta mångsidigt redan från början eftersom detta skapar goda vanor och leder till positiva matupplevelser senare i livet. De dagar vi har soppa serveras oftast hembakt bröd, med ost som pålägg för de som önskar. Dessa dagar har vi även ett matigare mellanmål så som Pizzabullar, fil med mixade jordgubbar och smörgås eller något annat.

För de barn som har någon form av allergi, hanteras maten enligt regler och rekommendationer från vår kostekonom Marie Åkerström på skolmåltiderna. Läkarintyg lämnas då till förskolan, dessa ska förnyas varje år.

Matrådet på vår förskola träffas 1-2 gånger/termin i samband med Föräldrarådet. I matrådet och föräldraråd är föräldrar, personal och förskolechef representerade.  

Till frukost serveras gröt eller fil, flingor och smörgås. Till mellanmål serveras oftast smörgås och mjölk, vi vill också undvika det onödiga sockret. På eftermiddagen äter vi en frukt.

Vi äter:   frukost           ca:   08.00 
                 lunch             ca:   10.45
                 mellanmål    ca.   14.00

Har ni frågor eller funderingar, varmt välkomna för en pratstund.

Med vänliga hälsningar Hilppa och Jimmy.

Telefon till Köket: 0920-45 72 72