• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Kök och måltider

Matlagning utomhus

I Antnäs förskolas kök arbetar Maria och Mervi. 

Vi har ett nytt toppmodernt tillagningskök d.v.s. vi tillagar från färska råvaror. 

Vi arbetar efter livsmedelsverkets rekommendationer samtidigt som det finns mycket eget tänk och kreativitet. Vi uppdaterar oss hela tiden med utbildningar samt av eget intresse. Just nu håller vi på att införa mer kravodlade och ekologiska livsmedel.

Vi köper bl.a. svensk eller kravodlad frukt och grönsaker, svenskt kött, kyckling, MSC-märkt fisk m.m. För oss är det viktigt att ta så lite halvfabrikat som möjligt dvs. vi gör egen palt, bakar bröd, egna köttbullar/biffar, egna fiskpinnar och självklart eget potatismos.

Vi strävar efter att bli bättre och vi har båda ett stort matintresse.

Finns det frågor, tips eller synpunkter så kom gärna och prata med oss och gärna in och prenumerera på vår blogglänk till annan webbplats.

Våra återkommande traditioner i köket är:

  • semlor på fettisdag
  • påsklunch
  • midsommarlunch
  • jullunch

En återkommande aktivitet i köket är att "bamsebarnen" (våra 5-åringar) i små grupper får delta i köksarbetet och till viss del tillreda maten. Barnen får göra en önskevecka med olika maträtter sedan får barnen tillsammans bestämma vem som ska hjälpa till att laga mat de olika kommande veckorna.

Avslutningslunch med Bamsebarnen.