• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Kök och måltider

En barnportion med spagetti och köttfärssås.

En barnportion med spagetti och köttfärssås.

Våra tankar och arbete för en god matmiljö​

Vår förskola jobbar utifrån Kostpolitiska programmet, de nya nordiska näringsrekommendationerna (NNR) och förskolans matsedel som är närings- och portionsberäknad. Vi använder oss av ekologiska livsmedel i så stor utsträckning som tillgång och gällande avtal gör det möjligt.
Ett ett populärt inslag är våra vegetariska rätter som serveras med jämna mellanrum. Genom detta arbetssätt hoppas vi att barnen tar med sig "en god hälsa och livsstil" in i framtiden.

Allergihänsyn​

Av allergihänsyn förekommer inte nötter och mandel i verksamheten.
Vid behov serveras specialkost, men för att kunna garantera ditt barns säkerhet behövs läkarintyg vid eventuella matallergier.

Vad vi äter​

Barnen äter på sina respektive avdelningar. Vid varje bord sitter pedagoger tillsammans med barnen och fungerar som förbilder. Vi ser matsituationen som en bra lärandesituation exempelvis för att konkretisera matematik och stimulera språket.

Vi serverar
Frukost: 8:00
Lunch: 11.15
Mellanmål: 14.15
Fruktstund: ca 16.30 för de barn som vistas länge på förskolan

Kokerska
Carina Strand Halsius
tel: 0920-45 34 83