• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Är du förälder? Ska du välja förskola eller skola? Vill du börja plugga som vuxen? Frågorna är ofta många när det handlar om förskola, skola och utbildning. Här kan du hitta svaren, oavsett om det gäller förskola, grundskola, gymnasium, särskola eller vuxenutbildning.

Minimera
Senaste nytt
 • Gymnasiebyn fyller 10 år ...eller kanske 20?

   - Idag skänker jag en extra tanke till de kloka politiker i Luleå som för tjugo år sedan fattade beslutet att bygga en samlad gymnasieby, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke, i sitt jubileumstal.
  Publicerat 2016-09-15
 • Nöjda elever fortsätter cykla eller gå till skolan

  - Att cykla eller gå till skolan är bra för miljön, det blir mindre avgaser från bilarna och vi blir friskare och starkare, tycker eleverna från Ombergsskolan, som under våren deltagit i ett projekt som syftar till mer fysisk aktivitet, genom att cykla eller gå till skolan.
  Publicerat 2016-09-14
 • Räknestuga

  Här får du hjälp med matten

  Den här veckan startar flera räknestugor i Luleå. Hit är alla välkomna, oavsett ålder och skolform, för att få hjälp med matematik. Volontärer ställer upp gratis.
  Publicerat 2016-09-13
 • Dags att skicka in ansökan till förskolan våren 2017

  Ansökan gör du med e-tjänsten "Ansöka, ändra eller säga upp plats" eller blankett som beställs via Kundtjänst Barnomsorg, 0920-45 47 77. Ansökan bör vara inlämnad senast 30 september 2016 till Barn- och utbildningsförvaltningen.
  Publicerat 2016-09-09
 • Vill du bli El- och automationsingenjör?

  Vi har förlängt ansökningstiden till El- och automationsingenjör till den 19 september!En Yh-utbildning som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden, svarar mot ett behov och drivs i ett nära samarbete med arbetslivet.
  Publicerat 2016-09-08
 • Bra betygsresultat i Luleå gymnasieskola

  I ”Öppna jämförelser - Gymnasieskola 2016" - jämför Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) resultat och resurser mellan kommuner för att stimulera till lokala analyser och skolutveckling. I rapporten som publiceras idag, ligger gymnasieelevernas resultat över riksgenomsnittet.
  Publicerat 2016-09-08
 • Bälinge förskola firar 10 år med öppet hus

  Torsdag 8 september mellan kl 14.30-18.00 öppnar Bälinge förskola sina dörrar för tidigare medarbetare, barn och Bälingebor.
  Publicerat 2016-09-07
 • Elever från årskurs 3 fixar en crunchy dessert. Därtill färsk plockade blåbär. Foto: Frank Rizo

  Skördefest i skolan

  Från sådd till skörd – eleverna vid Ängsskolan på Hertsön lagar nu sina egenodlade grönsaker. Skördefesten firades vid Miljöskolan i Vallen.
  Publicerat 2016-09-07
 • Gymnasiechefen Eva Lindbäck tycker att gymnasiebyn har en väl intrimmad organisation, Foto: Susanne Lindholm

  Luleå gymnasieby firar tio år

  Luleå gymnasieby fyller tio år i höst. En högtidlig ceremoni den 15 september ska uppmärksamma alla inblandade som hjälpte till på den långa vägen till en samlad gymnasieskola. 
  Publicerat 2016-09-05
 • Tre Luleå-lärare nominerade till Guldäpplet!

  För tredje året i rad är lärare från Luleå kommun nominerade till lärarstipendiumet Guldäpplet. Årets nominerade är Katarina Eriksson, Alviksskolan, Eva Rännar, Alviksskolan och Agneta Hedenström, rektor på Antnäs- och Måttsundsskolan.
  Publicerat 2016-08-29

Självservice

Du har väl sett våra självservicetjänster där kan du söka plats i förskola, följa ditt barns skolgång via vår lärplattform, ansöka om skolskjuts, beställa betyg, lämna klagomål, göra din ansökan till Vuxenutbildningen med mera.
Till självservice