• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

Skärgård

Luleå skärgård är med sina 1312 öar och en av de vackraste skärgårdarna i landet. Luleå skärgård är en del av Bottenvikens skärgård som sträcker sig från Skellefteå i söder till Haparanda vid den finska gränsen i nordost. 

Skärgården är fantastisk och något du verkligen bör uppleva. På dessa sidor hittar du information om hur du kan ta dig ut i skärgården, vad som är bra att tänka på, och hur du hyr kommunens stugor som finns att hyra året runt.

Besök

Det finns många olika anledningar till att du väljer att besöka skärgården. Kanske stannar du över dagen, sover över i stugorna som finns att hyra, besöker familj och vänner, bara vill koppla av i lugnet eller så kanske du båtluffar med turbåten som trafikerar skärgården under sommaren.

Båtliv

Luleå skärgård erbjuder många möjligheter för dig med båt, du hittar ett flertal gästhamnar och småbåtshamnar utspridda runt om i skärgården och vissa av öarna har stugvärdar som möter upp dig så du kan betala på plats.

Bottenvikens skärgård

Bottenvikens skärgård är ett samarbete mellan kustkommunerna Skellefteå, Piteå, Luleå och Haparanda i syfte att lyfta och utveckla hela bottenvikens skärgård fram till Finland.

Dela innehållet: