• Startsida
  • Näringsliv
  • Besöka Luleå

KPN Grand Prix Skridskotävling

Kom och var publik på den internationella KPN Grand Prix skridskotävlingen eller delta på Tourskate-eventet!

Nästa onsdag den 22 februari kl 09.00 går startskottet nedanför Södra Hamnplan till den stora internationella skridskotävlingen KPN Grand Prix. Då genomförs en av fem deltävlingar på Isbanan som omger Luleås stadshalvö. KPN Grand Prix är en serie skridskomaraton där världsklass skridskoåkare tävlar på en distans av 8 respektive 10 mil. Tävlingen beräknas hålla på mellan kl. 09.00-13.00 onsdagen den 22 februari.

I Nederländerna är skridsko den näst största sporten i landet och KPN Grand Prix lockar stora mängder åskådare under tv-sändningarna och även på plats här i Luleå. Loppet kommer att sändas på stora tv-kanaler i Nederländerna. En jättechans för Luleå som stad och Isbanan som besöksmål att marknadsföras mot nederländska turister som allt mer börjat intressera sig för vår stad och region då vi har bra tillgång till naturis.

För att tävlingen ska bli ett återkommande inslag på Luleås populära isbana behöver vi all hjälp vi kan få så att det blir ett lyckat evenemang och att Luleå som stad sluter upp som publik till tävlingen.

  • Var: På isen mellan Södra Hamnplan och Gråsjälören
  • När: Masstart klockan 09.00 onsdag den 22 februari
  • Hur: Vi uppmanar alla att komma och heja – tipsa gärna dina kollegor!

_____________________________________

Tisdag 21 februari, dagan innan KPN Grand Prix blir det ett tourskate-event kl. 09.00. Här kan alla skridskoentusiaster delta! Du kan välja mellan fyra avstånd: 10, 30, 60 och 100 km.

För anmälan och mer info besök: www.schaatsenlulea.nl/swedenlänk till annan webbplats