• Startsida
 • Näringsliv
 • Besöka Luleå

Nyhetsarkiv

På denna sida visas aktuell månads nyheter. I högerspalten kan du välja månad.

 • Eva Kristina Olsson får Erik Lindegren-priset!

  2017 års Erik Lindegrenpris på 200 000 kronor går till poeten Eva Kristina Olsson. Priset delas ut under den tolfte upplagan av konst- och litteraturfesten Bok & Bild som går av stapeln 20-22 oktober på Kulturens hus. Även lilla Erik Lindegrenpriset delas då ut, detta år till Lina Kröger från Luleå.
  Publicerat 2017-10-16
 • Bok & Bild 2017 - Världen berättar

  Världen börjar precis där vi står. Kommunens konst-och litteraturfest Bok & Bild 2017 ger plats åt berättelser i bild och ord från det fjärran och det nära under temat Världen berättar. Som vanligt är programmet lika digert som varierat och vi har aktiviteter för både vuxna och barn. Fri entré på massor av arrangemang!
  Publicerat 2017-10-16
 • Luleå Energi Arena öppet igen efter bombhot

  Under fredagskvällen inkom ett bombhot mot Luleå Energi Arena. Läget har återgått till det normala och arenan har öppet som vanligt igen.
  Publicerat 2017-10-14
 • Upptäck Luleås cykelleder

  Vet du att det finns cykelleder både på Ormberget och ute vid Arcusområdet? Mountainbikelederna är av olika svårighetsgrad och längd för såväl nybörjare som proffs.
  Publicerat 2017-10-13
 • Nytt förslag för Musikens Makt samt pengar till danssatsning

  Kulturnämndens arbetsutskott har idag behandlat frågan om Musikens Makt och samt en bidragsansökan från Exiled Dance Crew. Gällande Musikens Makt föreslår arbetsutskottet att en grundfinansiering från kommunfullmäktige på 1 450 000 kronor beviljas till en festival helgen innan skolstart samt att festivalen ska upphandlas. Gällande Exiled föreslås att de får 350 000 kronor, då ansökan är helt i linje med den politiska viljan att stärka dansen i Luleå ytterligare.
  Publicerat 2017-10-12
 • Hägnan länets mest välbesökta museum!

  Med över 93 000 besök under 2016 hamnar friluftsmuseet Hägnan i topp över listan av Norrbottens museum. Ett stort tack till alla våra besökare!
  Publicerat 2017-10-12
 • Feuerwerk By Topp via Wikimedia Commons

  Nytt nyår på Södra Hamnplan

  Säkrare - Bättre - Större! Det är de tre huvudanledningarna till att det traditionsenliga nyårsfirandet i Luleå i år definitivt byter plats till Södra hamn. Fördelarna är många. Säkrare trafiklösningar, större evenemangsyta och bättre uppskjutningssyta.
  Publicerat 2017-10-10
 • Förslaget: Öppnar för att Musikens Makt kan leva vidare

  Nästa vecka tas ärendet om Musikens Makt upp i kulturnämndens arbetsutskott. Förslaget till politikerna är att kommunen lämnar kraven som tidigare ställts på bland annat tidpunkt och målgrupp och istället öronmärker 1,35 miljoner till ett evenemang i centrum. Ett bidrag som sedan är öppet för föreningar att söka.
  Publicerat 2017-10-06
 • Få en unik upplevelse i Konsthallen på lördag

  På lördag, 7 oktober, har du chans att uppleva något unikt i Konsthallen när KörKonst, inspirerad av performanceverket the Cleaner, visas. Körsång kombineras med performance och tystnad för att skapa upplevelser för publik och sångare.
  Publicerat 2017-10-04
 • Kulturplanen för Luleå tar form

  Under året har jobbet med att ta fram en kulturplan* för Luleå pågått och snart går arbetet in i slutfasen. I oktober är det dags för kulturnämnden att jobba med utkastet. Ett stort tack till alla kulturaktörer som varit inblandade i dialoger under vägens gång!
  Publicerat 2017-10-03
 • Luleå fortsatt stark idrottskommun

  Luleå hamnar på plats 15 i tidningen Sport & Affärers årliga rankning av Sveriges främsta idrottskommuner. Av 30 nominerade kommuner fortsätter Luleå att vara en stark idrottskommun.
  Publicerat 2017-10-02